Invatam o meserie!

Invatam o meserie!

595
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Scoala Speciala “Sf. Mina” Craiova ofera servicii specializate celor 176 de elevi cu dizabilitati, incepand de la gradinita si pana la clasa a IX-a. Dintre acestia, 80 de elevi sunt institutionalizati in internatul scolii, iar ceilalti sunt in sistem centru de zi. Acestia termina invatamantul obligatoriu avand putine cunostinte teoretice, ceea ce nu le permite inscrierea intr-o scoala profesionala unde sa invete o meserie. Desi drepturile omului militeaza pentru egalitatea de sanse, noi nu le putem inca oferi sanse egale, deoarece in Romania nu exista resursele necesare pentru a-i ajuta se integreze pe piata muncii.

Pentru a veni in ajutorul elevilor nostri si ai parintilor acestora, am depus pe site-ul Tara lui Andrei proiectul Invatam o meserie!”, care are ca scop infiintarea unui atelier de croitorie la nivelul scolii, unde elevii cu deficienta moderată să obtină o specializare necesara facilitarii unei angajari pe viitor in unitati care sa le permita sa se intretina fara sprijin din partea statului. Prin invatarea notiunilor de baza din croitorie, elevii cu deficienta mintala moderata vor reusi sa-si gaseasca mai usor un loc de munca. Astfel, vor putea ca in viitor sa-si castige singuri existenta si sa schimbe mentalitatea celor din jur in ceea ce-i priveste. Produsele realizate vor fi folosite initial in internatul si cantina  scolii, urmand ca ulterior sa se incerce comercializarea acestora.

Pentru  a castiga, avem nevoie ca dumneavoastra sa ne votati si sa transmite mai departe informatia, tuturor cunoscutilor. Proiectul nostru este vizibil pe www.taraluiandrei.ro unde poate fi votat pana la sfarsitul lunii. Câștigătorul va fi desemnat exclusiv pe baza numărului de voturi. Pentru a vota, se accesează site-ul www.taraluiandrei.ro, se creează un cont apoi se merge la secțiunea Orasul tău, Voteaza proiectul lunii, se bifeaza proiectul „Invatam o meserie!” si se apasa Voteaza.

Avem incredere ca ne veti sustine!

Multumim din suflet!!!

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     02-11-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    49

    Pentru ca in februarie nu am castigat, am depus acelasi pe proiect pe http://www.raiffeisencomunitati.ro. Revenim cu rugamintea de a ne vota, suntem pe ultima suta de metri.
    Pasii pentru vot:
    – va inscrieti aici https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/ , apoi va activati contul de pe adresa de mail cu care v-ati inscris;
    – „Log In” unde reintroduceti numele de utilizator si parola
    – „Click aici pentru a vota proiectul preferat”
    – clik pe harta la DOLJ
    – clik pe „Invatam o meserie! (atelier de croitorie pentru copiii cu CES)”—aflat la categoria Servicii sociale.
    – „Voteaza”

    Multumim!!!

    Cu drag,
    Iulia

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.