Craioveni, poftiți (și voi) la deszăpezit!

Craioveni, poftiți (și voi) la deszăpezit!

1.612
31
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Codul galben de ninsori și viscol a trecut, autoritățile s-au mobilizat, iar circulație se desfășoară în condiții de bun simț la Craiova. Mai rămâne, acum, ca și cetățenii să se arate după blocuri, cu lopețile la purtător. La fel și proprietarii de magazine, cârciumi și alte sedii, care au, de asemenea, obligația să curețe porțiunile de trotuar și să înlăture țurțurii de la streșini și acoperișuri. E timpul ca orașul să fie lăudat (și) pentru cetățenii lui! deszapazire

 

Dacă angajații salubrității, RAADPFL, RAT, Termo, Compania de Apă și Poliția locală au ieșit la curățat de trotuare, de voie, de nevoie, craiovenii sunt invitați, la rândul lor, de municipalitate, să dea dovadă de spirit civic! Pe bună dreptate! Cetățenii au obligația, atenție, conform unei Hotărâri de CLM (nr. 319/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova), de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu, depozitarea făcându-se, în cazul în care în zonă nu există spațiu verde, în grămezi amplasate la marginea trotuarului, fără a împiedica circulația pietonală. Potrivit aceleiași prevederi, este interzisă degajarea zăpezii și a gheții pe partea carosabilă. Totodată, proprietarii și chiriașii au obligația, conform art 4 (1) lit. b din cadrul Regulamentului sus-menționat, să înlăture sloiurile de gheață (țurțuri) formate la streșini.

 

Dacă autoritățile și-au făcut bine treaba sau nu, rămâne (totdeauna) la latitudinea cetățenilor să delibereze. Dar cine deliberează când vine vorba despre cum și-au făcut treaba craiovenii în privința zăpezii, că doar și ei au obligația să participe? Ei, bine, rămâne de văzut!

 

Având în vedere prognozele meteorologice, care prevăd, pentru următoarea perioadă, temperaturi negative care pot ajunge în Craiova până la -16 grade Celsius, pentru a evita incintele cauzate de apariția înghețului, reamintim craiovenilor dar și agenților economici care dețin puncte de lucru pe teritoriul municipiului că, potrivit art 33, lit. k din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor care constituie contravenții, cu modificările și completările ulterioare, au obligația de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu, depozitarea făcându-se, în cazul în care în zonă nu există spațiu verde, în grămezi amplasate la marginea trotuarului, fără a împiedica circulația pietonală. Potrivit aceleiași prevederi, este interzisă degajarea zăpezii și a gheții pe partea carosabilă”, se arată într-un comunicat de presă al SC Salubritate Craiova.



31 COMENTARII

  1. #1

    toti somerii si ajutatii social la dezapezit! e zapada pe strada, bani la primavara!

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     10-08-2007
    Mesaje
    248

    De ce mai platesc impozite ???De ce sunt cei care sunt asistati social ???De ce mai exista firme de salubrizare ???Si multe alte aspecte de genul asta .

  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     15-12-2005
    Locatie
     Disclosing location would violate the covenants of the Witness Protection Program
    Mesaje
    3446

    Plătești impozite ca să vină Primăria să îți deszăpezească calea de acces din bloc sau trotoarul din fața porții, de asta !

    Cu deosebita consideratie / Best regards / Cordialement / Cordiali saluti / Mit freundlichen GrA¼AŸen
  4. #4
    Rocker
    Data de inscriere
     10-05-2010
    Locatie
     St. Mesmin
    Mesaje
    1418

    Conform legii proprietatea mea se termina la usa apartamentului sau la gardul casei. Nu am nici o responsabilitate privind trotuarul. Hotararea unui consiliu local nu poate fi mai presus de lege. Vor sa LE curat de zapada trotoarul? Atunci sa-mi dea dreptul sa decid cine sa treaca sau nu prin fata casei/blocului. Pentru curatat zapada din oras se platesc impozite.

    "Nu A®nA£elegi un lucru pe deplin decA¢t dacAƒ poA£i sAƒ i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
  5. #5
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    17

    Ce atata periere a autoritatilor locale ???? Noroc ca ninsoarea cazuta a fost departe de ce anuntasera meteorologii … S-au umplut strazile inutil de sare care roade covorul asfaltic… care covor asfaltic este, oricum, de cea mai proasta calitate.

  6. #6
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5065

    Asta nu a fost zapada// Zapada din iarna asta a fost o gluma . Dar daca ningea 10 zile la rand?

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  7. #7
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1656

    Poftiți la lopată, că noi , la primărie, ne ocupăm cu cheltuitul banilor luați de la voi! Ieșiți toți și curățați trotuarele care-s parcări, ocupate de mașini!
    Ar trebui să amendeze toți cetățenii, că nu ies la curățat orașul. După ”logica” asta de hoți ar trebui să ieșim tot anul la curățenie, toți cetățenii, la măturat străzile. Cât de hoț și bou trebuie să fii să gândești așa?!
    Să scadă de la impozite și ne ocupăm singuri de toate, pe toată strada mea. Strângem bani și o terminăm cu primăria, cu statul, cu secolul XXI. Ne facem primării pe fiecare stradă, pe fiecare trotuar, consilii de bloc, firme de asfaltat, armată, poliție de cartier; ne facem toți gangsteri ca la partide.

  8. #8
    Newcomer
    Data de inscriere
     23-11-2006
    Mesaje
    23

    Cati bani fura autoritatile de pe urma zăpezii?
    In fata curtii sau a blocului cetăteanul face…dar pe străzi cine trebuie sa faca?

  9. #9
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1658
    Citat Mesaj initiat de georgyca
    Cati bani fura autoritatile de pe urma zăpezii?
    In fata curtii sau a blocului cetăteanul face…dar pe străzi cine trebuie sa faca?

    În fața curții/blocului e trotuarul, deci, după ”logica” primăriei, toate trotuarele ar trebui curățate de cetățeni, nu de primărie, iar toți cetățenii orașului amendați. Mă întreb de ce nu e amendată primăria când își bate joc de milioane de euro, dar drumurile sunt numai nămoale, gropi și gheață?? Sau, după logica delirantă, de ce să nu fie obligați toți șoferii să deszăpezească străzile??
    Mă întreb ce rost mai are primăria când cheltuie milioane de euro, dar drumurile-s varză, găurite, mocirloase, când în România ne costă toate mai mult ca în finlanda și Canada??
    Ce se bagă-n seamă primăria cu poteca mea de la bloc, cu aleea de lângă bloc?! Să-și vadă naibii de străzi și trotuare, de CENTRUL orașului măcar, că arată Unirii în zona administrativă primărie-Minerva de tot rahatul când ninge. NICI MĂCAR acolo nu se face curățenie complet, ci așteaptă să se topească, să vină luna aprilie! Ei fac în CENTRU potecă de doi metri și mai au tupeu să amenințe cetățenii cu amenda?!
    Dar de, trebuie să rămână firmele lor cu grosul banilor, să se îmbogățească toate rudele și prietenii peste iarnă. Milionul de euro? Păi, tată, 90% l-au și împărțit între ei, din toamnă. De restul, na, fă curat și drumuri! Și hai la lopată, cetățene nesimțit de …fraier!
    Deci, George, ca să-ți răspund: fură tot ce pot, ca-n codru!

  10. #10

    Deszăpeziți voi banii îi ia salubritatea

  11. #11

    Cu puscariasii in 2 zile faceam luna….dar deh…au drepturi….daca nu dam zapada de pe aleea din fata blocului..riscam amenda…ca este domeniu privat…daca beau o bere pe banca in fata blocului…amenda…domeniu public…dracu sa ii mai inteleaga…

  12. #12
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    8658

    E de bun simt sa-ti deszapezesti trotuarul din fata casei sau din fata blocului . Evident ca cei care sustin contrariul sunt doar niste lenesi …

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
  13. #13
  14. #14

    O sa vina militarii sa dea zapada prin fata blocului k noua ne e frig,dar stim sa comentam….

  15. #15

    Sa vina si militarii si politia, nu sa stea sa ia banii degeaba. Singurii care merita sa ia bani sunt cei de pe smurd si salvare.

  16. #16

    Sigur merita ….. Te baga inseama dc nu scoti ceva

  17. #17
  18. #18
  19. #19

    Militarii dau zapada….insa lor nu li se face publicitate ca…altora

  20. #20
    Junior
    Data de inscriere
     02-06-2012
    Mesaje
    73

    Dacă mănânc semințe pe trotuar – AMENDAĂ ! CĂ E DOMENIU PUBLIC, dacă o firmă își pune reclamă pe trotuar – AMENDĂ ! CĂ E DOMENIU PUBLIC, dacă nu deszăpezim trotuarele – AMENDĂ ! CĂ E …CE DRACU E ? , plătim taxă de parcare dar nu avem unde parca nici vara nici iarna ( mai ales )…
    CÂT MAI SUPORTĂM ? HAIDEȚI CU TOȚI îN STRADĂ ! (… la deszăpezit…)

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.