Craioveni, poftiți (și voi) la deszăpezit!

Craioveni, poftiți (și voi) la deszăpezit!

1.629
31
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Codul galben de ninsori și viscol a trecut, autoritățile s-au mobilizat, iar circulație se desfășoară în condiții de bun simț la Craiova. Mai rămâne, acum, ca și cetățenii să se arate după blocuri, cu lopețile la purtător. La fel și proprietarii de magazine, cârciumi și alte sedii, care au, de asemenea, obligația să curețe porțiunile de trotuar și să înlăture țurțurii de la streșini și acoperișuri. E timpul ca orașul să fie lăudat (și) pentru cetățenii lui! deszapazire

 

Dacă angajații salubrității, RAADPFL, RAT, Termo, Compania de Apă și Poliția locală au ieșit la curățat de trotuare, de voie, de nevoie, craiovenii sunt invitați, la rândul lor, de municipalitate, să dea dovadă de spirit civic! Pe bună dreptate! Cetățenii au obligația, atenție, conform unei Hotărâri de CLM (nr. 319/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova), de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu, depozitarea făcându-se, în cazul în care în zonă nu există spațiu verde, în grămezi amplasate la marginea trotuarului, fără a împiedica circulația pietonală. Potrivit aceleiași prevederi, este interzisă degajarea zăpezii și a gheții pe partea carosabilă. Totodată, proprietarii și chiriașii au obligația, conform art 4 (1) lit. b din cadrul Regulamentului sus-menționat, să înlăture sloiurile de gheață (țurțuri) formate la streșini.

 

Dacă autoritățile și-au făcut bine treaba sau nu, rămâne (totdeauna) la latitudinea cetățenilor să delibereze. Dar cine deliberează când vine vorba despre cum și-au făcut treaba craiovenii în privința zăpezii, că doar și ei au obligația să participe? Ei, bine, rămâne de văzut!

 

Având în vedere prognozele meteorologice, care prevăd, pentru următoarea perioadă, temperaturi negative care pot ajunge în Craiova până la -16 grade Celsius, pentru a evita incintele cauzate de apariția înghețului, reamintim craiovenilor dar și agenților economici care dețin puncte de lucru pe teritoriul municipiului că, potrivit art 33, lit. k din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor care constituie contravenții, cu modificările și completările ulterioare, au obligația de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu, depozitarea făcându-se, în cazul în care în zonă nu există spațiu verde, în grămezi amplasate la marginea trotuarului, fără a împiedica circulația pietonală. Potrivit aceleiași prevederi, este interzisă degajarea zăpezii și a gheții pe partea carosabilă”, se arată într-un comunicat de presă al SC Salubritate Craiova.



31 COMENTARII

  1. #21

    Gabitză Rotaru pai nu vezi vere ca e lumea ofensata ca vin autoritatile sa ne faca partie. Pai de ce platim tot felul de taxe? Si de drumuri si toate prostile.

  2. #22

    Pai morti mamelor voastre pai de ce va platim

  3. #23
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-08-2015
    Mesaje
    3
    Citat Mesaj initiat de store
    Ce atata periere a autoritatilor locale ???? Noroc ca ninsoarea cazuta a fost departe de ce anuntasera meteorologii … S-au umplut strazile inutil de sare care roade covorul asfaltic… care covor asfaltic este, oricum, de cea mai proasta calitate.

    Intr-adevar, cele mai proaste asfaltari le-a facut olguta, parca e rumegus amestecat cu nisip.

    Nu-i nimic, la anu’ fac iar centura, calea bucuresti (Care e o batjocura)…

    daca psd nu e, nimic nu e, deja mi-e dor de solomon

  4. #24
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5072

    Ati vazut ca au inceput sa se faca gropite pe Calea Bucuresti nu? In loc sa bage asfalt de calitate care sa reziste 20-30 de ani plus ei fac cate o reasfaltare o data la 5 ani..

    Exemplu concret.. Strada sau Bulevardul Raului. A fost aslfalt ca in palma acolo.. dar la nici 1 an si ceva de la asfaltare l-au spart ca sa bage canalizare.. iar au asfaltat.. iar l-au spart.. Acum e tot nefinalizat.. Batjocura totala.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  5. #25
    Junior
    Data de inscriere
     02-06-2012
    Mesaje
    74
    Citat Mesaj initiat de koss®
    Ati vazut ca au inceput sa se faca gropite pe Calea Bucuresti nu? In loc sa bage asfalt de calitate care sa reziste 20-30 de ani plus ei fac cate o reasfaltare o data la 5 ani..

    Exemplu concret.. Strada sau Bulevardul Raului. A fost aslfalt ca in palma acolo.. dar la nici 1 an si ceva de la asfaltare l-au spart ca sa bage canalizare.. iar au asfaltat.. iar l-au spart.. Acum e tot nefinalizat.. Batjocura totala.

    Pai, banii din campania 2012 si cea de la prezidentiale pt. ponta din 2014 nu trebuiau scosi ? cit mai multe lucrari, cit mai multe comisioane, nu?

  6. #26
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4540

    da da……….armata daca se poate sa dea si zapada dupa masinile voastre.voi…………dormiti

  7. #27
    Newcomer
    Data de inscriere
     03-07-2009
    Mesaje
    46

    In Romania zilelor noastre mi se pare ok sa-mi dau zapada de la poarta, dar sa aud ca sunt obligat sa fac asta pentru ca asa s-a stabilit in CLM, mi se urca sangele in cap.

  8. #28
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    1274

    pai sia tunci ATV-urile alea la ce mai manaca bani sa deszapezeasca decat la doamna olguta ?

  9. #29

    Primăria și a făcut datorita f bine pune ți mana pe lopeți baaaaaaa putorile dreaq

  10. #30
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-01-2007
    Mesaje
    48

    Cinci motive să NU ieși la deszăpezire în fața blocului, în România

    Ultima dată când oamenii se mândreau că ies să dea zăpada era pe vremea lui Ceaușescu.
    În caz că n-ai observat, problema arzătoare a națiunii din ultimele zile a fost deszăpezirea trotuarelor de pe la blocuri. Printre noi există cetățeni înverșunați și foarte vocali, care nu doar că fac curățenie lună la ei la bloc, dar te mai și ceartă pe internet că-i de datoria ta să iei lopata-n spinare și să prestezi la zăpadă. Cică e musai s-o faci din simț civic și decență. Și că, dacă aștepți autoritățile să curețe strada, adică să-și facă treaba pentru care tu dai bani, ești un nesimțit făr’ de pereche și motivul pentru care România e cum e.

    Cumva, ai putea să fii păcălit și s-ajungi să crezi că datul la lopată reprezintă un pas important spre civilizație. Dacă discursurile de tipul ăsta ar veni de la politicieni corupți și nesimțiți, care justifică mormanele de omăt pe stradă cu nepăsarea cetățenilor, n-ar fi ceva surprinzător. Dar, rostite de oameni obișnuiți, ca tine și ca mine, sunt aproape de neacceptat. De fapt, să dai zăpada la o parte, ca persoană fizică, denotă cât de înapoiată a rămas România. Uite de ce nu-i treaba ta să ieși la deszăpezit:

    TROTUARUL DIN FAȚA BLOCULUI E SPAȚIU PUBLIC, IAR PRIMĂRIA TE IA LA MIȘTO

    Primăria te acuză că nu faci curat în fața blocului, în timp ce ei lasă aleile publice înzăpezite.

    Trotuarul ăla din fața intrării unui bloc face parte din domeniul public. Nu-i al tău, nu aparține nici măcar asociației de locatari sau proprietarilor de apartamente din bloc, ci este în administrarea primăriei din oraș. Dacă-ți vine cheful să amenajezi, de exemplu, un mic stand de înghețată acolo, n-ai voie s-o faci de capul tău, că spațiul ăla ține de primărie. În schimb, există o hotărâre absurdă, încă din 2010, care spune că inclusiv persoanele fizice sunt obligate să curețe zăpada de pe „trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază”.

    Practic, băieții ăștia au strecurat un articol care prevede că tu, cetățean plătitor de taxe, trebuie să deszăpezești un loc care aparține fix primăriei. Și nimeni n-a făcut gargară că nu-i ok. Când au băgat prevederea asta, probabil că legiuitorii s-au bazat pe flăcăii gospodari cu branduri tari, care abia așteaptă să-și arate vrednicia cu lopata-n mână, în selfie-uri. Și nu s-au înșelat.

    E o chestie extrem de convenabilă pentru autorități. Ai lor se ocupă de curățarea șoselelor și a arterelor principale, cel puțin teoretic, iar cetățenilor de rând le revine responsabilitatea de a scăpa de troieni străzile lăturalnice. Iar dacă te vaiți, ca pieton, că plătești taxe, dar umbli prin nămeți și te scufunzi în mocirlă, autoritățile o s-o dea pe aia cu simțul civic și oamenii leneși, care nu-și fac curat pe trotuar. Simplu.

    Așa că, dacă ieși în fața blocului și dai din greu la omăt, fii convins că cineva cu funcție-n stat râde de tine în timpul ăsta: „Uite-l și pe fraierul ăla, face ce trebuia să facem noi!”. Cine știe, pe viitor poate o să te oblige legal să le deszăpezești mașinile sau să peticești gropanele de pe strada ta, dacă văd că te descurci rezonabil.

    CHIAR N-ARE ROST SĂ MUȚI ZĂPADA DINTR-UN LOC CIRCULAT ÎNTR-ALTUL

    Teoretic, e ilegal să faci genul ăsta de troiene de mocirlă pe trotuar. Practic, nici primăria nu respectă asta.

    Să zicem că îți place să faci muncă voluntară pentru autorități, că-ți vine pofta să ieși în stradă la îndepărtatul zăpezii. În majoritatea cazurilor, deszăpezirea făcută de locatari cu simțul civic erect este profund inutilă. Procesul decurge în felul următor: se bagă piciorul în lopată și se catapultează zăpada fie în mijlocul străzilor, fie un metru mai departe. Practic, operațiunea constă în mutarea zăpezii „o țâră mai așa”, într-un loc în care poate fi la fel de periculoasă. Și nici n-ar avea cum să fie altfel, pentru că la cele mai multe blocuri nu există grădini împrejmuite, unde s-arunci zăpada și să nu deranjeze pe nimeni.

    În plus, chiar nu-nțeleg de ce se presupune că ar trebui cu toții să fim experți în mânuirea lopeții. Mulți dintre noi n-am pus mâna pe lopeți în viețile noastre anterioare, așa că nu ne vine deloc natural să le folosim. Sigur, te descurci, că nu-i știință avansată, dar e clar că rezultă un lucru de mântuială. Nu mai bine să ne ocupăm fiecare cu treburile la care suntem competenți și să lăsăm lopețile în mâinile unor profesioniști? Spre exemplu, într-ale unor muncitori angajați de primărie și plătiți din taxele tale.

    DĂ-LE HĂNDRĂLĂILOR MÂNDRI CĂ IES LA DESZĂPEZIT OCAZIA SĂ TE ÎNJURE
    Sunt sigur c-ai observat comportamentul ceremonial al omului care iese la deszăpezit. Știi, i se pare că schimbă lumea și mentalitățile românilor cu hărnicia sa. Dar parcă-i lipsește ceva. Deszăpezitorul nu se simte satisfăcut pe deplin dacă n-are pe cine să-și verse oful, după ce-a isprăvit de dat cu lopata prin omăt. Omul se spetește, își rupe spinarea-n două, îi îngheață nasul și urmează să răcească, așa că trebuie să înjure strașnic pe cineva.
    Nu înjură autoritățile, că l-au fraierit că asta ar fi treaba lui. Și-atunci, cine-i mai nimerit să fie luat la niște reprize sănătoase de spurcat, dacă nu puturoșii ăia care nu se spetesc, nu-și rup spinările, nu le-ngheață nasul și-o ard la căldurică, răstigniți pe canapea? Și tocmai de asta, dacă ești un om cu suflet bun, n-ai de ce să ieși să-i ajuți pe oamenii ăștia.

    Fă-le pe plac, uită-te pe geam cum se strofoacă și lasă-i să aibă pe cine să-njure, după ce termină de vâslit. Dacă ai lucra braț la braț cu ei, n-ar mai fi atât de mândri de ei înșiși și n-ar mai avea impresia că sunt printre ultimii cetățeni responsabili rămași în țărișoara asta „de rahat”. Fă-i fericiți, nu deszăpezi nici măcar un pic! Nu uita, (n-)o faci pentru ei.

    DĂ-LE OCAZIA SĂ SE LAUDE ȘI EI PE FACEBOOK CU CEVA

    În ultimele zile, selfie-urile cu lopata parc-au luat locul salatelor de crudități, citatelor false din Țuțea și meme-urilor cu Nu fi ca Ion. Sunt metoda perfectă prin care oamenii complet necreativi și neamuzanți să se laude și ei cu ceva pe rețeaua asta socială de narcisism

    Îți dai seama că, dacă am merge toți, cu mic cu mare, să curățăm troatuarele, deszăpezitorii n-ar mai ieși cu nimic în evidență. Să dai la lopată ar deveni o treabă banală, la fel ca mersul la magazin, iar ei n-ar mai avea motiv de laudă. Cât tu șezi în casă, lipit de calorifer, ei pot povesti în voie cum au înghețat câteva ore bune, doar ca să fie utili comunității, și vor strânge like-uri mai ceva ca pozele cu pisicuțe.

    EXISTĂ MODURI MULT MAI PLĂCUTE DE A FACE MIȘCARE

    Fața ta, după ce ai deszăpezit prost doi metri pătrați de zăpadă.

    O să-i auzi pe unii că-ncearcă să te convingă să ieși din casă cu argumentul că Măcar mai faci și tu puțină mișcare, mă! Acum câțiva ani, un vecin cu gura mare, supărat că-l privesc pasiv de la balcon cum dă zăpada din fața blocului, mi-a zis ceva asemănător și-a menționat, parcă, și substantivul „sport”. Poate că o fi și ăsta un mod de-a te mai dezmorți, însă-i la fel de plăcut ca ăla în care fugi să nu iei bătaie.

    Dar sunt și modalități mai faine de făcut mișcare în timpul liber. Și nu mă refer neapărat la alea evidente, gen să ieși la un fotbal cu băieții sau să te duci la sală. Până și s-alergi după autobuz e mai antrenant, că nimic pe lume nu se compară cu satisfacția când faci săritura în lungime, peste mormanele necurățate de zăpadă din stațiile RATB, fix când se închid ușile. Iar dacă ții neapărat să faci bicepși de acasă și n-ai gantere prin apropiere, poți să umpli cu apă două sticle de doi litri și să faci serii de câte zece. Și-n pauza dintre ele, să te uiți pe geam cu admirație la ăia care lopățesc de zor.

  11. #31
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    8665

    Stai pe forum și plînge-te cît de leneși sînt craiovenii – “Craiovenii sînt toți niște leneși.” “Vai, ce leneși sînt vecinii mei!” “Nimeni n-ar ieși afară cu lopata să dea zăpada.” Dup-aia fă-ți o cafeluță, mută-te în bucătărie, că e mai călduț, și continuă critica constructivă: “Din cauza gunoaielor astea care nu fac nimic îmi vine mie să plec din țară. N-ar mișca un deget! Păi, de-aia au murit tinerii ăia la revoluție?”. Dormi un pic la prînz, că așa fac toți specialiștii în social media pasionați de justiție socială, după care ia-o de la capăt cu războiul împotriva autorităților. “E posibil ca cei trei pași pe care-i am de făcut pînă la mașină să nu fie deszăpeziți. Asta e bătaie de joc! Din bani publici. Sînt banii mei acolo! Să vină DNA-ul și să-mi curețe poteca!” Pe final, chiar înainte să adormi pe canapea uitîndu-te la Netflix, pentru c-ai avut o zi epuizantă, nu uita să lovești unde contează cu adevărat: “’Tu-i în gură de corupți, că și-au bătut joc de țara asta cum au vrut!”

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.