(Update) Azi se judecă falimentul SC Termo Craiova

(Update) Azi se judecă falimentul SC Termo Craiova

1.149
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Update: Magistrații Curții de Apel Craiova au decis amânarea pronunțării asupra falimentului SC Termo Craiova SRL pentru data de 17 februarie 2016. 

***

Dosarul falimentului SC Termo se judecă, astăzi, la Curtea de Apel Craiova. Consilierii municipali au validat, ieri, cu unanimitate de voturi, crearea unei noi societăţi de termoficare, Termo Urban SRL, cu care municipalitatea se pregăteşte să o ia de la zero. La cererea aleşilor locali, care au solicitat lămuriri legate de destinul noului operator, autorităţile au explicat că se urmăreşte atragerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), ca acţionar majoritar, iar pasul doi să fie atragerea de fonduri europene pentru modernizarea 100%  a instalaţiilor.

 

Totodată, au fost consilieri care au cerut autorităţilor să fie foarte ferme cu cei care nu îşi plătesc facturile la energia termică, recomandându-le să acţioneze cu exigenţa cu care procedează celelalte unităţi prestatoare de servicii şi utilităţi, CEZ şi Distrigaz.

 

Viceprimarul Mihail Genoiu a spus că transformarea fostei societăţi din Termo în Termo Urban SRL nu se face „de dragul transformării, ci în ideea de a veni cu o societate comercială rentabilă, profitabilă”, oferind exemplul Companiei de Apă Oltenia.

 

„Am fost cu doamna primar la CEO şi am discutat cu noua conducere posibilitatea ca ei să intre în asociaţie în acest SC Termo Urban SRL, în postura de acţionar principal, lângă Primăria Craiova. Și, în acest fel, societatea să aibă şi producţia şi distribuţia la un loc. A rămas în studiu, în principiu s-au declarat de acord cu această propunere a noastră”, a mai dezvăluit Genoiu. Potrivit acestuia, formalităţile au fost începute, în sensul că municipalitatea a transmis scrisoarea de intenţie către CEO şi se aşteaptă o vizită a conducerii complexului la Primăria Craiova.

 

Sursa: cvlpress.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1665

    Cum intră CEO în asociație, ca acționar majoritar, cu rebotezata Termo, dacă Cioloș vinde pe nimic CEO, pentru numai 70 de milioane, o face cadou străinilor, că așa a primit ordine de la Bruxelles?!
    Primăria nu știe ce face?? Face cadou Termo cui? Rămânem și fără asta? Se spală pe mâni toți și urmează să vândă chiar toată țara pe nimic??
    Cum dai Termo Complexului energetic Oltenia, care e pus pe lista neagră ? Oare ei cunosc nenorocirea asta sau o fac înadins?
    CEO asigură energie pentru o treime din România, dar va fi dată practic gratis, iar Termo va fi în acest CEO.

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    197

    Daca le dai caldura si ei nu o platesc niciodata au 1 miliard la intretinere normal ca ajungi in halul asta si mai pui si la conducere vreun mare hotoman care da contracte paguboase pe spaga si isi ia decont nu stiu cat la suta din contract si el .. Asta e tara in care traim . Cu datoriile de miliarde cum ramane gata sterse asa usor cu buretele ..? CEO ce sa faca ca si pe aia ii paste desfintarea si falimentul la cate pierderi , datorii au din cauza managementului exceptional pe care l-au avut .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.