(Foto) ISU Dolj a deschis Centrul de Coordonare a intervențiilor în caz...

(Foto) ISU Dolj a deschis Centrul de Coordonare a intervențiilor în caz de dezastre

2.214
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

ISU Dolj a inaugurat astăzi Centrul de coordonare și conducere a intervențiilor în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră. Investiția s-a ridicat la aproximativ 1,5 milioane de euro, bani atrași de Consiliul Județean prin fonduri europene. Nu este singura investiție pentru Inspectoratul pentru Situații de urgență. “De-a lungul anilor, CJ Dolj a investit în activitatea ISU o sumă echivalentă cu 28,5 milioane de euro prin toate proiecte pe care le-am implementat pentru dânșii și nu ne-am oprit aici. Deja în sesiunile care au fost în toamna aceasta pe programul România-Bulgaria și ulterior vom mai depune și alte proiecte”, a declarat Ileana Măjină director Serviciul Programe Europene din cadrul CJ Dolj.

 

Consiliul Județean a implementat proiecte pentru ISU atât în colaborare cu județele din Oltenia, cât și în colaborare cu districtul bulgăresc Vratsa. Astfel, a reuși să doteze pompierii cu toate echipamentele necesare pentru orice fel de intervenții de la inundații, zăpadă și până la dezastre nucleare. “Sunt mult mai liniștit când văd că în urma eforturilor pe care le-au făcut cei de la Consiliul Județean pentru a accesa fonduri europene, astăzi ISU este cu o dotare cum au și celelate țări dezvoltate din Uniunea Europeană“, a declarat Sorin Răducanu, prefectul județului Dolj.

 

În toată Oltenia au fost distribuite 64 de echipamente de intervenție de la șenilate, autospeciale cu apă și spumă și până la autofreze pentru zăpadă, toate au însumat peste 13 milioane de euro. “Dacă vrem să solicităm performanță din partea instituțiilor statului, cu siguranță această performanță nu poate fi atinsă fără unul dintre elementele principale care se referă la dotare. Resursa umană exista în această zonă, este foarte bine pregătită, dar de foarte multe ori timpul de intervenție era foarte lung pentru că acești oameni deosebiți care sunt chemați să salveze și să protejeze viețile noastre nu puteau să ajungă fără o dotare corespunzătoare. De aceea, în urmă cu câțiva ani, când a apărut această oportunitate a fondurilor europene, județul Dolj a fost cel care a luat această inițiativă de a ne asocia cu celelalte județe și de a atrage fonduri europene”, a declarat Cistinel Iovan, vicepreședinte CJ Dolj.

 

Reprezentanții administrației județene au mai afirmat că speră să obțină fonduri pentru refacerea vechii clădiri în care funcționa ISU Dolj și care prezintă pericol de prăbușire în caz de cutremur. Pentru că e declarată monument istoric, se dorește transformarea clădirii în muzeu al pompierilor.

 

inaugurare ISU Dolj inaugurare ISU Dolj 10 inaugurare ISU Dolj 9 inaugurare ISU Dolj 7 inaugurare ISU Dolj 6 inaugurare ISU Dolj 8 inaugurare ISU Dolj 5 inaugurare ISU Dolj 4 inaugurare ISU Dolj 3 inaugurare ISU Dolj 2 inaugurare ISU Dolj 1



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.