Ford face restructurări la fabricile din Europa, nu și la Craiova

Ford face restructurări la fabricile din Europa, nu și la Craiova

1.519
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Constructorul auto intenţionează să elimine sute de locuri de muncă din Europa în cadrul unui proces de restructurare care vizează mai multe fabrici de maşini. Decizia vine după ce americanii au hotărât la începutul anului să închidă şi toate operaţiunile din Japonia şi Indonezia. Ce se întâmplă cu cei 2.700 de salariaţi ai uzinei Ford din Craiova?

 

Nu ne aşteptăm ca aces­te programe să afec­teze uzina noastră din Craiova. Anunţul face parte dintr-un plan mai amplu al Ford de a construi o afa­cere solidă şi profitabilă la nivel euro­pean“, au transmis repre­zen­tanţii Ford România.

 

Constructorul auto american a anunţat că are în plan restructurarea a câteva sute de locuri de muncă din Europa şi, implicit, oprirea producţiei mai multor modele realizate în unităţile de fabricaţie europene, în încercarea de a rămâne pe profit.

 

În Europa lucrează în prezent 10.000 de salariaţi pentru Ford, însă Marea Britanie şi Germania sunt targetate în mod special, potrivit informaţiilor apărute în presa internaţională, unde se precizează că Ford vrea să propună angajaţilor europeni pachete financiare pentru plecarea voluntară din cadrul companiei. Cei din conducerea companiei se aşteaptă ca această propunere să fie acceptată de câteva sute de persoane.

 

Ford a demarat la începutul acestui an o campanie de optimizare a costu­rilor la nivel mondial, luând inclusiv de­ci­zia de a închide toate operaţiunile din Ja­po­nia şi Indonezia, întrucât nu „vede“ o re­ve­nire la profitabilitate pe cele două pie­ţe.

 

Sursa: zf.ro



1 COMENTARIU

  1. #1

    Deocamdata…. la Craiova cite restructurari s-au facut …o sa ajunga tot ca si celelalte fabrici si cea de la Craiova…..!!!!!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.