Zilnic, 225.000 de copii se duc nemâncați la culcare

Zilnic, 225.000 de copii se duc nemâncați la culcare

1.211
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

225.000 de copii se duc zilnic flămânzi la culcare iar 72% dintre familiile din mediul rural nu le pot asigura copiilor sub 5 ani o dietă minim acceptabilă, ceea ce provoacă îmbolnăviri grave sau malnutriţie, relevă un studiu realizat de World Vision România. Jumătate din populaţia României este afectată de sărăcie. 54% din persoanele din mediul rural nu au o ocupaţie, fapt care creşte de trei ori riscul de sărăcie din aceste zone faţă de mediul urban.

 

Un copil flămând nu poate învăţa

Lipsurile majore şi responsabilităţile domestice nu le mai permit copiilor să urmeze o educaţie, astfel că peste 37% dintre persoanele cu vârste de peste 15 ani prezintă analfabetism funcţional: nu înţeleg ceea ce citesc sau nu ştiu să scrie corect. În mediul rural, 20% dintre copii rămân cu 8 clase, o treime dintre aceştia fiind expuşi riscului de sărăcie, având şanse reduse de angajare. Potrivit datelor Eurostat, rata abandonului şcolar în România a trecut în 2014 de 18%, față de 11% media de abandonare timpurie a şcolii în Uniunea Europeană.

 

Fără educaţie – şanse reduse de angajare

În mediul rural, rata şomajului în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani este de 22% iar gradul de ocupare al persoanelor cu vârsta între 18 şi 60 de ani este de aproximativ 46%.

 

Gradul de ocupare redus accentuează starea de sărăcie

În aceste condiţii, în România încă există sărăcie extremă! 40,4% din populaţia României trăieşte cu riscul sărăciei şi al excluziunii sociale iar dintre copii – 51%. În mediul rural situaţia este dramatică întrucât riscul de sărăcie pentru aceşti copii este de trei ori mai mare decât pentru cei din mediul urban – 34,1% dintre cei 51% suferă de privaţiuni materiale extreme. Copiii săraci de astăzi vor deveni adulţii săraci de mâine.

 

Acest cerc vicios al sărăciei poate fi întrerupt aducând copiii la şcoală, deoarece numai prin educaţie cresc şansele găsirii unui loc de muncă care să le ofere viitorilor adulţi venitul necesar unui trai decent. Iar la nivel macroeconomic, prin diminuarea ratei de părăsire timpurie a şcolii, vor fi evitate problemele legate de forţă de muncă şi şomaj, de coeziune socială şi de competitivitate în general.

 

Sursa: World Vision România



2 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5192

    Ar trebui trasi in teapa toti responsabilii de acest GENOCID.. Au scos jmkeriile pe care le-au facut penalii sau le-au facut mai blande sa poata sa fure mai bine din cod si vor sa bage defaimarea… Ba esti nebun.. !!

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !! "Din pacate, Ion Iliescu e inca in viata"
  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     06-07-2007
    Mesaje
    189

    As vrea sa vedem si cati copii din mediul urban traiesc din banii parintilor dupa terminarea studiilor sau cati dintre cei care aleg sa faca o facultate isi gasesc intr-adevar loc de munca pentru nivelul lor de pregatire.

    Desi in acest studiu se vorbeste de pericolele lipsei educatiei, scoala in Romania a devenit o afacere prin care se pregatesc somerii de maine. De multe ori criteriile la angajare sunt „studii medii sau facultate”, fara a se indica profilul. De aceea e foarte important sa nu cadem in capcana de a ne specializa intr-un domeniu care nu mai are cautare sau posturile se dau pe pile.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.