Colegiul ”Frații Buzești” întregește lotul României la EUSO

Colegiul ”Frații Buzești” întregește lotul României la EUSO

1.409
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Elena Diana Gabroveanu, de la Colegiul Național Frații Buzești Craiova, este prima elevă calificată din lotul de pregătire al României la disciplina Biologie, pentru participarea la cea de-a XIV-a ediție a Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene (EUSO), au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

 

Olimpiada se va derula în perioada 7-14 mai 2016, la Tartu, în Estonia, iar România va participa cu două echipe fiecare formată din câte trei elevi, câte unul pentru fiecare disciplină: fizică, biologie, chimie.

 

Vineri, 19 februarie 2016, se vor afișa rezultatele la disciplina chimie, județul Dolj fiind reprezentat de către eleva Stănășel Elena Mădălina tot de la Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova.

 

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline (biologie, chimie şi fizică), punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă.

 

Pregătirea elevilor a fost asigurată de Petrescu Genelia – biologie și Cornelia Cerăceanu – chimie, cadre didactice de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”.



2 COMENTARII

  1. #1
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1779

    Când părăsește România?

  2. #2

    Mi-a mancat 11 ani din viatza. NU VA DUCETI COPIII LA BUZESTI.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.