Fotojurnalistul Remus Badea i-a învățat pe copii noțiuni de fotografie artistică

Fotojurnalistul Remus Badea i-a învățat pe copii noțiuni de fotografie artistică

1.211
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Copiii Centrului social „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei au fost în această perioadă implicați în atelierul de fotografie coordonat de Remus Badea Nicolae, fotojurnalist al Agenției Naționale de Presă Agerpres. foto 1

 

Remus Badea s-a aflat în mai multe rânduri în mijlocul copiilor din cadrul Centrului, pentru a le preda noțiuni de fotografie artistică și de presă și pentru a-i învăța să realizeze singuri o fotografie. De această dată, Remus Badea le-a prezentat celor mici echipamentul fotografic din dotare ( aparate foto de ultimă generație, obiective profesionale, sisteme de lumini și echipament de transmisie a datelor ), le-a vorbit despre meseria de fotojurnalist, despre presa sportivă, despre experiența sa profesională și provocările acestei meserii.

 

foto 2

Copiii sunt foarte curioși, învață foarte repede și atunci trebuie să le explici și să le arăți cum lucrezi, cu ce lucrezi, poate așa vin din urmă viitorii profesioniști pe fotografie sau imagine video. Am ales să fac voluntariat pentru copii pentru că îmi place să împărtășesc din experiența mea și celor mai mici. Îmi plac foarte mult copiii pentru că sunt receptivi, sunt curioși și în primul rând pentru că vreau să îi ajut.  Pe copiii de aici îi cunosc demult, pentru că nu este pentru prima dată când vin. Astăzi am prezentat o parte din trusa de lucru a unui fotoreporter: obiective, aparate foto, filtre, echipamente de transmitere. Mi-am dorit să îi învăț pe copii ceea ce știu eu și am acumulat în timp”, a declarat fotojurnalistul Agerpres Remus Badea.

 

Copiii au fost fascinați și curiosi cu privire la acest domeniu, iar unii dintre ei au mărturisit că lucrurile frumoase pe care le-au aflat de la fotojurnalistul Agerpres i-au determinat să își dorească să îmbrățiseze și ei, cândva, această meserie. „Vreau să mă fac fotojurnalist când o să fiu mare. Am învățat astăzi că, dacă mă duc la un accident rutier, întâi trebuie să dau primul ajutor și pe urmă să fac fotografii”, a mărturisit David, unul dintre copiii care au participat la acest atelier.



1 COMENTARIU

  1. #1
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1798

    De ce stau copiii cu mâinile la spate?! Sunt condamnați?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.