ISU invită craiovenii la Ziua Protecţiei Civile

ISU invită craiovenii la Ziua Protecţiei Civile

819
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Evenimentele și activitățile care vor marca Ziua Protecţiei Civile din România vor avea loc joi, între orele 10.00 – 15.00, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. Pompierii vor prezenta o parte a tehnicii şi a materialelor de intervenţie specifice, vor fi expuse diverse fotografii şi picturi, dar vor desfăşura şi activităţi tehnico aplicative şi exerciţii demonstrative.

 

Ateliere pirotehnice, de prezentare a grupei de salvare din medii acvatice (scafandri), de prezentare a unor tehnici de acordare a primului ajutor medical, autospeciale, toate vor putea fi atent studiate, mâine, în centrul Craiovei.

 

În zilele de 25 şi 26 februarie, între orele 10.00 – 15.00, se organizează „Ziua Porţilor Deschise” cu accent pe prezentarea tehnicii de intervenţie; informarea cetăţenilor asupra celor mai frecvente riscuri de incendiu, popularizarea măsurilor specifice de prevenire a acestora şi promovarea utilităţii echipării locuinţelor cu detectoare de fum şi mijloace de primă intervenţie; organizarea unor activităţi specifice cu echipajele de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa” şi cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor”.

 

Vineri, 26 februarie, sunt programate ceremoniale pentru sărbătorirea Zilei Protecţiei Civile din România, care se vor încheia în Piaţa „Mihai Viteazul”, cu înmânarea Drapelului de Luptă al Unităţii.

 

Foto: arhivă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.