I-am întrebat pe pretendenții la funcția de primar al Craiovei de ce...

I-am întrebat pe pretendenții la funcția de primar al Craiovei de ce candidează

4.431
21
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Se anunță un an electoral fierbinte la Craiova, unde, cum rar s-a mai văzut, interesul pentru Instituția Primarului este manifestat de peste zece persoane. Nu mai puțin de 12 nume au fost vehiculate de partide, iar altele au ajuns în atenția opiniei publice prin prisma independenței față de vreo formațiune politică. I-am întrebat pe cei 12 pretendenți și posibili pretendenți la funcția de primar al Craiovei DE CE CANDIDEAZĂ. O întrebare aparent simplă, dar complexă. Credem că este un prim pas în conturarea unei idei despre cei care au curajul, voința și dorința de a lupta pentru fotoliul de edil pe 5 iunie. În rândurile ce urmează veți afla, rând pe rând, răpunsurile pe care candidații – anunțați oficial sau nu – ni le-au oferit. Totodată, vă prezentăm rezultatele unui sondaj realizat de Craiova Forum, care s-a desfășurat online în perioada 27 februarie – 8 martie 2016, cu privire la intenția de vot: Dacă mâine ar fi alegeri pentru fotoliul de Primar al Municipiului Craiova pe cine ați vota? 2.412 useri (persoane care au cont de utilizator pe www.craiovaforum.ro) au votat, iar primul candidat plasat în sondaj este actualul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, cu 19,61%, urmat de Pavel Badea, cu 14,01%. Restul candidaților trecuți în sondaj au obținut mai puțin de zece procente. De subliniat este că numărul celor care au răspuns că sunt indeciși este mai mare decât al acestora – peste 15%, în vreme ce procentul celor care au răspuns că nu votează îl depășește pe cel al primului clasat: 23,71%. screenshot.652

 

De ce candidați pentru funcția de primar al Craiovei? 

 

Dan Adrian Cherciu (candidat independent, susținut de M10 și PNȚCD): ”Pentru că pot să schimb lucrurile în bine dacă craiovenii îmi oferă această posibilitate. Nu cer să fiu crezut pe cuvânt, ci doar să câștig încrederea lor punând mărturie trecutul meu profesional. Craiova a încetat să fie locul în care se vine și a devenit locul din care se pleacă. Mă simt în stare să schimb acest curs prin muncă și onestitate și, astfel, să redau oamenilor speranța că nu este încă totul pierdut”.

 

Gabriel Zamfir (candidat independent): “Candidatura mea la funcția de primar, dar și la cea de consilier local, are ca scop principal contracararea aroganțelor și incompetențelor membrilor partidelor politice, aceste grupări pseudo-mafiote, în cadrul cărora interesele meschine și de grup primează în detrimentul celor ale cetățenilor. Consider moral și pertinent, în actualul context social și politic, că este nevoie urgentă de schimbarea clasei politice actuale, care a contribuit masiv la haosul social pe care îl trăim, dar și la dezbinarea evidentă între cetățeni. Nu în ultimul rând, candidez pentru a încerca să mă pun în slujba cetățenilor și, totodată, semenilor mei, încercând să presar unitate, armonie și solidaritate!”.

 

Ionel Pană (candidat independent): ”Activitățile pe care le-am coordonat pâna acum, pe perioada existenței mele, mă îndreptățesc să râvnesc la scaunul de edil-șef al Craiovei. Indiferent unde am lucrat, am pus suflet și mi-am folosit toată energia, știința și experiența acumulate de-a lungul timpului pentru rezolvarea tuturor problemelor. Mă caracterizează cinstea, seriozitatea și promptitudinea. Dincolo de asta, nu pot să rămân indiferent la suferințele orașului meu. Mă revolt că nu avem un oraș modern, demn de vechea denumire de Cetatea Banilor, sunt de-a dreptul furios că industria craioveană este o amintire frumoasă, iar copiii noștri sunt nevoiți să plece prin alte părți pentru a-și clădi o carieră. De aceea, consider că aveți, în persoana mea, o alternativă. Primul lucru pe care vi-l propun și îl voi face este să supun dezbaterii publice o strategie de dezvoltare durabilă a orașului pentru că, prea multă vreme, mai ales în ultimii 26 de ani, lucrurile în administrația locală, inclusiv în Primăria Craiova, s-au făcut pompieristic. Cerințele acestei strategii se vor referi la: – extinderea granițelor actuale ale orașului concomitant cu rezolvarea PUG-ului; – crearea locurilor de muncă, prin atragerea capitalului străin și încurajarea celui autohton; – o infrastructură modernă folosind resurse finanaciare ale UE, în toate cartierele (alimentarea cu apă, canalizarea, asfaltarea străzilor și bulevardelor) stabilind o prioritizare clară a tuturor străzilor ce vor fi rezolvate; – soluționarea unei probleme arzătoare la ora actuala și anume încălzirea locuințelor prin solutți folosite de alte mari orașe din EUROPA ȘI LUME; – siguranța cetațeanului; – viața socială și culturală; – revenirea sportului, în special a fotbalului, la ceea ce a reprezentat pentru Craiova și Oltenia; – un alt mod de a rezolva problema câinilor comunitari. Am încredere în dvs.! Vă rog să aveți încredere în mine!”.

 

Șerban Bică (candidat independent): ”Pentru că se poate mai bine”.

 

Horațiu Buzatu (PML): ”Pe cât de simplă este întrebarea, pe atât de complicat este răspunsul! Ca să fiu sincer, nu există doar un motiv care m-a determinat în luarea acestei hotărâri, ci un cumul de situații. Lăsând la o parte festivismul clamat de autorități cu orice ocazie, Craiova este un oraș în care stagnarea economică și socială își spun cuvântul. Avem cel mai ridicat număr de șomeri din România, lipsesc investițiile majore, infrastructura edilitară este precară, sănătatea și învățământul funcționează în clădiri improprii. Adăugați că dispunem de cel mai mic buget dintre marile orașe ale țării, situație care agravează toate problemele de mai sus. În plus, politicianismul extrem ne împiedică să ne vedem interesele. Am ajuns în situația în care judecăm totul în cheie politică, deși avem toate dovezile că marile partide politice au îngenunchiat țara. Și, totuși, craiovenii sunt niște luptători și nu s-au împăcat niciodată cu jumătățile de măsură. Fiind unul dintre craiovenii care își dorește mai mult pentru oraș, fiind sigur că pot propune o viziune diferită și un program de dezvoltare, fiind la vârsta la care experiența acumulată poate fi folosită, m-am hotărât să candidez pentru funcția de primar. Pur și simplu, vreau să schimb Craiova în bine. Este timpul, că doar am întârziat destul! De fapt, acesta este și răspunsul la întrebarea dvs.!”

 

Mircea Năstase (ALDE): Candidez pentru că am experiența și determinarea necesare să transform Craiova în locul în care vreau să trăiască nepotul meu: un exemplu de civilizație, organizare și normalitate, aşa cum sunt altele, chiar şi în România! Pentru că vreau ca elevii mei să nu mai fie nevoiți să-și caute realizarea profesională pe alte meleaguri! Pentru că mă doare să văd fiecare zi care trece fără să se întâmple nimic în sensul ăsta în Craiova. Nu visez la realizări „mărețe” și nu promit ceea ce eu nu sunt convins că pot face. Nu „împart” funcții. Nu îmi arog merite pe care nu le am. Nu îmi asum alte competențe decât cele dovedite în 32 de ani de muncă. Cu riscul de a nu fi ales. Vreau sa fiu votat pentru că oamenii cred în mine, în voința și puterea mea de a face bine și în dragostea mea pentru orașul în care m-am născut, am crescut și trăiesc. Pentru că sunt convinși că sunt un om cinstit, care va drămui banii orașului cu aceeași atenție cu care drămuiește banii familiei. Nu mi-aș dori să fiu votat ca „răul cel mai mic”. Promovez proiectele mele, nu critic proiectele sau nerealizările celorlalți. Cer respect pentru că și eu îl ofer și pentru că am convingerea că doar respectându-ne putem contribui ÎMPREUNĂ la eliberarea Craiovei de atributele de „pol al sărăciei” și „patrie a șomajului”.

 

Pavel Badea (PNL): ”Sunt craiovean, un om care iubeşte acest oraş şi care îşi doreşte să facă ceva pentru el, pentru cei care trăiesc aici. Toată viaţa mea este legată de Craiova. Nu mă consider un om politic, sunt un cetăţean care înțelege nevoile oamenilor din această perspectivă. Cred că un primar trebuie să fie, în primul rând, un bun administrator, iar de-a lungul carierei am demonstrat că sunt un om consecvent, corect şi un bun manager. În plus, nu am niciun motiv pentru a aluneca în viaţa coruptă a celor care vânează funcţii publice pentru propriul interes. Sunt un om împlinit, un familist convins, am resursele mele financiare, propriile afaceri, care îmi permit să duc o viaţă confortabilă alături de familia mea, sunt bogat atât din punct de vedere material cât şi sufleteşte, nu am nevoie de nimic în plus. Nu mi-am dorit nici măcar funcţii la nivel mai înalt, am refuzat orice propuneri de la Bucureşti, pentru că rădăcinile mele sunt aici. Am fost plecat zece ani, a fost suficient. Vreau ca acest oraș să devină un oraș cu adevărat european, cu școli și spitale dotate la cele mai înalte standarde, cu o economie prosperă care să asigure locuitorilor un trai decent, un oraș curat, civilizat, cu apă, canalizare, asfalt în toate cartierele. Asta înseamnă o dezvoltare unitară de la periferie și până la Primărie”.

 

Arthur Andrițoi (PND): ”Cred că orice om are un anumit punct până la care reușește să se conformeze, așteptând să vadă ce urmează, ce vor decide alții, care va fi viitorul lui, al familiei, al prietenilor și, de ce nu, al societății în general. Când ajungem la acest punct limită depinde de fiecare în ce direcție hotărăște să meargă: ori face ceva concret pentru a aduce o schimbare ori se resemnează. Eu am ajuns în acel punct limită. Văd cum numărul tinerilor care pleacă în străinătate crește continuu și văd cum cei care încă mai speră la o viață bună în țara lor, de fapt încearcă să supraviețuiască de la o zi la alta. Oportunitățile pe care le oferă Craiova, la momentul actual, sunt aproape inexistente. Și nu doar pentru tineri. Haideți să ne uităm la persoanele peste 40 de ani care au ușile închise. De ce? În primul rând, fiindcă mediul privat din Craiova nu este sprijinit. Sute de firme, înființate de oameni care au avut visul de a-și pune pe picioare propria afacere, zac fără activitate. Sunt doar nume pe o bucată de hârtie, în loc să fie șansa noastră, a tuturor, de a avea un loc de muncă, așa cum este normal într-o societate dezvoltată. Asta este realitatea în care trăim și este dureros să o conștientizezi, iar pentru mine a devenit imposibil să o mai accept. Am 30 de ani și am un vis: să trăiesc în Craiova!”.

 

Mihail Genoiu (UNPR) – Vehiculat drept candidat al UNPR la Primăria Craiova, acesta ne-a declarat că partidul din care face parte îl va susține la alegerile locale pe candidatul PSD, Lia Olguța Vasilescu.

 

Florentin Gust (PSRO) – Potrivit acestuia, PSRO nu a decis deocamdată cine va fi desemnat candidatul pentru fotoliul de primar al Craiovei.

 

Gelu Vișan (PMP) – Nu a răspuns.

 

Lia Olguța Vasilescu (PSD) – Nu a răspuns.

 

Sursa foto: Facebook/fotografii de profil

 



21 COMENTARII

  1. #21
    Newcomer
    Data de inscriere
     23-08-2014
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    38

    Cele mai interesante raspunsuri mi se par acestea:
    „Gelu Vișan (PMP) – Nu a răspuns.

    Lia Olguța Vasilescu (PSD) – Nu a răspuns. ”

    Oare cand un craiovean sau jurnalist nemultumit va avea o intrebare, ce credeti ca li se va raspunde? Eu cred ca se va raspunde asa:
    „Gelu Vișan (PMP) – Nu a răspuns.

    Lia Olguța Vasilescu (PSD) – Nu a răspuns. „

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.