ISU Dolj a activat gruparea operativă pe fondul Codului Portocaliu de inundații

ISU Dolj a activat gruparea operativă pe fondul Codului Portocaliu de inundații

1.641
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Activarea grupei operative a I.S.U. DJ, începând de azi, vine în contextul Avertizării Hidrologice emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, care a instituit COD PORTOCALIU pe Fluviul Dunărea, sector aval de S.H.E.N. Porțile de Fier – Zimnicea, în intervalul 10.03.2016 ora 06.00 – 18.03.2016, ora 18.00, însemnând creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

 

La nivelul judeţului Dolj s-au stabilit punctele critice de pe cursul de apă al fluviului Dunărea şi zonele care vor fi monitorizate de către echipaje mixte constituite din reprezentanţi ai Prefecturii Judeţului Dolj, A.B.A. Jiu, S.G.A. Dolj, I.S.U. Dolj şi celelalte instituţii cu atribuţii în monitorizarea, gestionarea, limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative ale fenomenului hidrologic vizat

 

Potrivit unui comunicat al ISU Dolj, totodată la nivelul unităților administrativ teritoriale riverane Dunării au fost adoptate măsuri specifice privind monitorizarea și gestionarea eventualelor situații de urgență ce pot apărea în urma creșterilor de debite. 

 

Fotografie simbol



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.