(Foto/Video) Cartierul Veterani sau domnia minciunii

(Foto/Video) Cartierul Veterani sau domnia minciunii

1.519
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

De ani buni, cei care locuiesc pe străzile din Veterani se luptă cu gropi și nămoale. Oamenii sunt disperați și spun că și-au distrus mașinile. Ca să își îmbunătățească traiul, în anul 2012, cei de pe Strada ”Marinei”au pus mână de la mână și au adus mașini cu pietriș și, astfel, strada a devenit practicabilă. Asta până în 2013, când au început lucrările de canalizare. Gropile și mocirla au reapărut, iar la fiecare ploaie mai puternică cineva rămâne împotmolit în nămol. „E teroare! Nu se poate circula! Dacă merg până pe Strada Potelu, la magazin, îmi iau cizme de cauciuc, dar dacă trebuie să mă duc până în oraș mă încalț în pantofi, iau o cârpă în buzunar și la stradă îi spăl”, ne-a spus Ion Lichi.

 

IMG_1136Ultima dată, captivă în noroi a rămas mașina de gunoi, spun oamenii. „Acum câteva zile n-a mai putut trece de o groapă. Abia au scos-o și, după, au venit, au împrăștiat niște pământ, ca să astupe groape, și, gata!”, a mai spus un vecin.

 

Zeci de scrisori de la primărie și Compania de Apă cu termene demult trecute

 

IMG_1102De supărare și nervi, locatarii de pe Strada Marinei au trimis de-a lungul vremii zeci de scrisori în care au cerut negru pe alb să li se dea un termen pentru finalizarea lucrărilor. Și primăria tot negru pe alb a dat termene pe care, așa cum ne-a învățat la toate lucrările pe care le-a demarat, le-a depășit cu mult, le-a prelungit și tot așa. „Ia uitați aici câte răspunsuri am și am mai aruncat din ele. Ne tot «amenință» că ne dau drumul și la canal și la apă. Ultimul termen a fost 6 martie pentru apă și 31 pentru canal. Apă nu avem și probabil nici la canal nu o să dea drumul”, a spus Elena Dina, locatară îm cartierul Veterani, cu un vraf de plicuri în mână. „Cum nu avem apă? Nu se vede pe stradă?”, intervine un vecin care face haz de necaz.

 

Și vecinii au trimis scrisori primăriei și au primit și ei răspuns, la fel ca doamna Dina. Au trimis și la Compania de Apă. „ Am zeci de răspunsuri că luna care vine, că în octombie, că în noiembrie, că-n decembrie, că-n ianuarie, acum la îmceputul lui martie se termină lucrările, au băgat camera de filmat să vadă dacă sunt țevile fisurate și au plecat. Au zis că dau drumul și la apă și la canal. Când?…Dumnezeu cu mila!” a declarat Ion Lichi.IMG_1089

 

Am cerut și noi un termen pentru finalizarea lucrărilor de la Compania de Apă Oltenia. Am primit altul decât cel dat oamenilor. „Urmare solicitării de informații transmise de dumneavoastră vă comunicăm următoare informații privind rețele de utilități publice -alimentare cu apă și canalizare menajeră în cartierul Veterani :

  1. termenul planificat pentru finalizarea lucrarilor de alimentare cu apa este la data de 29.04.2016.

2. termenul planificat pentru finalizarea lucrărilor de canalizare menajeră este la data de 31.03.2016.

0023 .după termenele precizate urmează recepția la terminarea lucrărilor și punerea în funcțiune a acestora” se arată în răspunsul primit de la Biroul de presă al Companiei de Apă. Am primit și o explicație pentru termenele date și nerespectate. „Contractele de lucrări menționate au avut ca dată de finalizare termenele precizate de dumneavoastră, însă datorită caracterului complex al lucrărilor și problemelor întâmpinate de Antreprenori la execuție s-a prelungit perioada de execuție încât lucrările să poată fi duse la bun sfârșit”, este răspunsul dat de Compania de Apă Oltenia. O fi vorba de aceeași antreprenori trimiși și în 2014 și în 2015 să repare strada? Rămâne de văzut dacă de data aceasta complexitatea lucrărilor nu va prelungi din nou termenul.

 



3 COMENTARII

  1. #1

    Punând cap la cap toate aceste lucruri, şi luând legea în mână, ca să nu rămân cu ce mi-a dat în mână până acum Primăria, am constatat un lucru cel puţin ciudat. Legea spune că locuinţele cu o vechime sub 30 de ani se impozitează 100%. cele cu o vechime între 30-50 de ani beneficiază de o reducere de 10% din baza de impozitare, cele între 50-100 de ani de 30% iar cele peste 100 de ani vechime, de 50%. Deci, după calculele mele, din anul 2016 ar fi trebuit ca locatarii blocului meu să beneficieze de o reducere de 10 % la impozit, pentru că blocul a împlinit 30 de ani. Uraaaaaaaa! Da de unde, verificând chitanţa de anul trecut am constatat că impozitul a crescut. Mi-am zis că s-a greşit, că cineva nu a fost atent, că nu au fost actualizate datele, etc etc.

    Dar, neastâmpărat cum am fost de când mă ştiu şi trouble- maker, m- am pus pe dat telefoane şi mi-am întrebat unii prieteni din cartiere diferite ale Craiovei, cu blocuri mai noi şi mai vechi decât al meu şi am avut surpriza să constat că LA TOŢI, FĂRĂ EXCEPŢIE, SE ÎNTÂLNEŞTE ACEEAŞI SITUAŢIE la toţi, în loc de anul construcţiei, pe decizia de impunere e trecut anul cumpărării, şi cum s-a dat liber la cumpărare abia după 1990, până atunci mai toţi locuind cu chirie la stat, iată cum, MANIPULÂND ŞI FALSIFICÂND DATELE ÎN ACTE OFICIALE, CINEVA DIN PRIMĂRIA CRAIOVA IMPOZITEAZĂ ABUZIV MAI MULT DE JUMĂTATE DIN PROPRIETARII DE LOCUINŢE DIN ORAŞ.

    Nu ar fi de mirare ca aceeaşi situaţie să se regăsească în mai multe localităţi, deci nu ar fi rău ca toată lumea să îşi verifice deciziile de impunere de impozit şi actele de proprietate.http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/03/15/atentie-la-primaria-craiova-se-impoziteaza-ilegal-10879

  2. #2

    Inca una si de la mine: Ati fost recent sa va platiti impozitele pe pamant si cladiri, masina si alte „flecusete”, fara sa va fi venit in prealabil instiintarea cu ce si cat? Mai ales intr-o zi de luni cand pensionarii isi iau pensiile si se bulucesc ca-n primele zile ale anului, doar ca sa prinda reducerea de 10% pana la 31 martie? Si esti obligat sa stai o ora jumate, doua ore, trei chiar, in frig, pentru ca nu se dau bilete de ordine? Si intre orele 14 si 14 jumate cand e pauza de masa esti dat afara din camera unde se face plata la cele 3 ghisee (din care doar unul e deschis, cu o functionara enervata – pe bune – la culme), de la caldura, de catre patrula Politiei Comunitare care face acelasi lucru in fiecare zi…dupa ce tocmai intrasei, obligat fiind sa asculti numai politica de genul „capitalismul e de vina, unde e saracul Ceausescu, noi militarii ofiteri superiori meritam pensiile pe care ni le-a taiat Boc, lasa ca anul asta ne luam si noi tara inapoi de cand l-au dat jos pe Ponta prostii astia”…si sa pazesti sa nu intre cineva peste rand, luandu-te in gura cu cei care nu respecta coada fraierilor, pretinzand ca vor doar sa puna o intrebare, dupa ce in prealabil doi guralivi incepusera chiar sa-si aminteasca versurile de la „Internationala”, iar cand au ajuns la ghiseu au platit pentru 5, respectiv 7 persoane? PS- cele de mai sus s-au intamplat pe bune, luni, 14 martie, Craiova, la punctul de incasare Brazda (Str. Doljului, nr.37, Bl. G4, parter), de luni pana vineri intre orele 10:30 – 18:00 (cu pauza de masa intre 14:00 – 14:30), cu unii din cei stati la coada veniti de fapt de la punctele din Craiovita (2 ghisee) si Piata Mare (10 ghisee), unde nu au suportat sa stea acolo! La 4 grade Celsius temperatura ambientala si cel putin 40 de persoane sosite inca de la ora 9:00.

  3. #3
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1903

    La ce te aștepți de la hoți?…Acum plătim și pentru terenul de sub blocuri/case, iar mie mi-au ăgat și câțiva metri în plus. Așa, că…ce mai contează, bă?
    Sigur că-s infractori. ai crezut altceva, vreodată?! Normal că ar trebui să țină cont de data construirii blocului, dată care se găsește în acea carte tehnică a imobilului, aia pe care chiar ei ți-o cer când stabilesc cuantumul impozitului.
    Ei bine, asta e…În schimb, multe televiziuni seamănă din ce în ce mai mult cu ”media” ”socialistă” din anii 70-80, cu știri fanteziste despre ”realizări”, ”creșteri economice” peste media europeană, cea mai mare creștere din Europa etc.
    Ne-am reîntors la ”statul” fanariot. Dacă îl părăsiserăm vreodată.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.