Un hotel ridicat lângă ”Oblemenco”, demolat cu ”surle și trâmbițe” la Primăria...

Un hotel ridicat lângă ”Oblemenco”, demolat cu ”surle și trâmbițe” la Primăria Craiova

1.668
20
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Situație fără precedent la Primăria Craiova. Consiliul Local Craiova a fost chemat, astăzi, de îndată, să revoce o hotărâre adoptată cu numai o zi în urmă, prin care se aproba Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) referitor la construirea unui imobil cu regim de cazare (hotel), cu peste 30 de camere, chiar lângă Stadionul Oblemenco. Nimic deosebit până aici, numai că imobilul exista deja, iar cu PUD-ul aprobat putea obține ulterior autorizația de construcție și să intre în legalitate. Deși reprezentanții municipalității au catalogat situația ca fiind rezultatul unei neglijențe, cazul pare cusut cu ață albă. O construcție gigant nu se putea ridica trecând neobservată. Iar caracterul de urgență al proiectului prin care urma să intre în legalitate ridică, de asemenea, mari semne de întrebare. Cert este că proprietarul construcției a fost amendat cu 10.000 de lei și i s-a dat termen 60 de zile pentru demolarea imobilului. sedinta clm

 

Viceprimarul Mihail Genoiu a cerut scuze în numele Primăriei Craiova pentru ”neglijența” funcționarilor de la Direcția de Urbanism, neglijență descoperită la numai câteva zeci de minute după ce consilierii locali aprobaseră proiectul de hotărâre.

 

Direcția de Urbanism a înaintat un raport consilierilor locali să voteze de urgență PUD-ul referitor la construirea unui imobil, cu regim de înălţime S+P+2+pod vizitabil, cu destinaţia de spaţiu cazare şi servire masă, precum şi un imobil, cu regim de înălţime P+1, cu destinaţia de sediu administrativ, cabină pază, piscină, wc+duş parter şi 10 căsuţe P+M, cu destinaţia de cazare, în municipiul Craiova, pe Bvd. Ştirbei Vodă, nr.38C, lângă ”Oblemeco”.

 

Asta se întâmpla ieri, într-o ședință extraordinară cu trei proiecte pe ordinea de zi, printre care și acesta. Consilierii PNL au sesizat încă de la Comisii că ceva ar fi în neregulă, iar la ședință s-au abținut de la vot. Acela ar fi fost momentul în care, spun reprezentanții Executivului, și-ar fi dat seama și ei că exista o problemă și au trimis Poliția Locală să verifice în teren situația.

 

screenshot.663

Faptul că atât consilierul local Pavel Badea cât și colegii dumnealui s-au abținut, ne-a pus pe gânduri și am solicitat să se facă control pe teren. Documentele au fost verificate, erau în ordine, așa că ne-am gândit că putea fi o problemă la fața locului. Poliția Locală a făcut descindere în teren, unde a constat că imobilul era deja construit”, a afirmat, astăzi, viceprimarul Mihail Genoiu.

 

Comisie pentru investigarea cazului 

 

Este pentru prima dată în istorie când convocăm, prin cea mai rapidă formă, Consiliul Local, pentru, până la urmă, a revoca o hotărâre la nici 24 de ore după ce noi, Consiliul Local, am dat-o. Este o situație jenantă. Doamna primar (…) aveți în subordine Serviciul de Urbanism, care nu a văzut că se construiește o clădire cu trei etaje și peste 1.000 de mp aproape în centrul Craiovei. (…) Știm că nu pot fi inițiate și aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizații de construcții. Gândiți-vă că predecesorul dvs are dosar penal pentru un lucru de zece ori mai mic decât v-a expus echipa de lângă dvs pe dvs. (…) Dorim să se constituie o comisie de investigare a cazului”, a intervenit consilierul Pavel Badea.

 

De remarcat, totuși, că liberalii nu au speculat la potențial maxim această ”neglijență” a Primăriei Craiova, creând, mai de grabă, senzația că au vrut ca situația să fie rezolvată rapid și elegant, fără prea multe comentarii.

 

”E o greșeală pe care Direcția și-o asumă”

screenshot.665

 

Potrivit lui Genoiu, întreaga echipă care a lucrat la acest dosar, în frunte cu arhitectul-șef al orașului, vor fi cercetați în Comisia de disciplină. ”Îmi cer scuze în numele Primăriei Municipiului Craiova și a Direcției de Urbanism pentru această neglijență. Vă garantez că de acum înainte controalele vor fi foarte dure. (…) Cert este că Direcția de Urbanism, în perioada septembrie 2015- martie 2016, nu a mai făcut nicio verificare în teren. E o greșeală pe care Direcția și-o asumă. Au spus că nu și-au închipuit că cineva poate să facă așa ceva”, a mai spus viceprimarul.

 

La rându-i, primarul Olguța Vasilescu afirmă că nu crede că a fost vorba de rea-voință din partea celor care au lucrat la dosar și că, de asemenea, a cerut să se verifice în teren situația pentru că și ei i s-a părut suspect că o parte a consilierilor locali, cei ai PNL, s-au abținut de la vot în cazul acestui proiect.

 

(Update) Marian Vasile: ”Consilierii PNL s-au abținut pentru că nu au înțeles caracterul de urgență al acestui PUD”

 

Consilierul Radu Marin a sugerat că atât independentul Ionel Pană, care a votat proiectul, cât și liberalii, care s-au abținut de la vot, ar fi știut de existența construcției, însă Marian Vasile a contracarat afirmând că singurul motiv pentru care s-au abținut a fost pentru că nu au înțeles de ce acest proiect a avut caracter de urgență.Referitor la ce a spus colegul nostru consilier (Radu Marin n.r.), dacă ideea a fost «cei patru consilieri PNL care s-au abținut și nu știm de ce», vă spun că nu știau. Cei patru consilieri PNL s-au abținut datorită faptului că nu au înțeles și nu înțeleg nici astăzi care a fost caracterul de urgență al acestui PUD, pentru că avem foarte multe documentații de urbanism care zac prin Primăra Craiova, iar astfel de PUD, cu astfel de probleme, a fost băgat de urgență, de asta ne-am abținut”, a afirmat consilierul Marian Vasile.

 

”Poliția Locală nu prea-și face datoria”

 

Alesul local Doru Marinescu a spus, cu subiect și predicat, că a constatat de-a lungul timpului că ”Poliția Locală nu prea-și face datoria” în privința contrucțiilor ridicate fără autorizație. ”Cei care construiesc legal sunt toată ziua călcați de controale, iar cei care construiesc ilegal nu au nicio problemă”, a declarat acesta.

 

Revocarea proiectului aprobat ieri a trecut de votul aleșilor locali după aproape o oră de discuții.



20 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     26-09-2006
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    685

    de ce sa-l demoleze cand ar putea sa-l confiste? cu ce se aleg daca il demoleaza?

    __________________________________________
  2. #2
  3. #3
  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5355

    Ce dracu de hotel e asta? Seamana mai mult cu un motel.. Probabil proprietarul a avut *pile* infiltrate in Primarie mai mult ca sigur.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  5. #5

    Dl. Doru Marinescu are perfecta dreptate cand spune ca Politia Locala nu-si face treaba. Nu-si face treaba in cazurile in care chiar s-ar impune asa ceva. Pe cand in cazuri de 2 lei, sunt primii care sar in sus.

  6. #6

    Si este in Bals nu in craiova !

  7. #7

    Mai bine il confiscau si il faceau camin sau azil pentru batrani si nici nu mai amendau propietarul…dar ca sa se faca evaziune si risipa il demoleaza…trist, asta i Romania „noastra” !

  8. #8
  9. #9
  10. #10
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    33

    DNA Craiova … doarmeeee??????????

  11. #11
    Member
    Data de inscriere
     19-06-2011
    Mesaje
    105

    crede-ti ca dna doarme nuuuuuuuuuuuu se ingrasa,si un gunoi in ochi de jeneaza dar o constructie ca asta zic bine?

  12. #12
    Newcomer
    Data de inscriere
     03-02-2013
    Mesaje
    11

    ma interesa mai mult sa stiu ALE CUI SUNT constructiile, desi este usor de banuit.

  13. #13
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    3292

    ASTA SE INTAMPLA IN TOATA CRAIOVA CONSTRUCTI FARA AUTORIZATIE CU STINTA PRIMARIEI.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  14. #14
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    581
    Citat Mesaj initiat de Maryan
    de ce sa-l demoleze cand ar putea sa-l confiste? cu ce se aleg daca il demoleaza?

    Eşti sigur că legea permite confiscarea? Cunoşti legea sau vorbeşti să te afli în treabă? Eu zic că eşti în a 2-a variantă…
    Se „aleg” cu amenda.

  15. #15
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    582

    Cred că titlul nu este corect, construcţia nu a fost încă demolată. Doar s-a dispus demolarea, până la demolarea propriu-zisă pot să mai treacă ani de zile, dacă proprietarul deschide un proces şi-şi angajează un avocat maestru în tergiversarea proceselor. Poate chiar să şi câştige procesul şi să rămână cu construcţia, dacă „unge ” unde trebuie, doar suntem în România.
    Sau poate se răzgândeşte noul primarul, sau noul consiliu local, că vin alegerile acuş şi poate sponsorizează o campanie electorală cum trebuie,… nu se ştie, mai e mult până la demolare.
    Aşa că, mai uşor cu surlele şi trâmbiţele, s-ar putea să fie mult zgomot pentru nimic!

  16. #16
    Junior
    Data de inscriere
     22-11-2006
    Mesaje
    79

    Cine este propietarul ?

  17. #17
    Newcomer
    Data de inscriere
     03-02-2013
    Mesaje
    16
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Cred că titlul nu este corect, construcţia nu a fost încă demolată. Doar s-a dispus demolarea, până la demolarea propriu-zisă pot să mai treacă ani de zile, dacă proprietarul deschide un proces şi-şi angajează un avocat maestru în tergiversarea proceselor. Poate chiar să şi câştige procesul şi să rămână cu construcţia, dacă „unge ” unde trebuie, doar suntem în România.
    Sau poate se răzgândeşte noul primarul, sau noul consiliu local, că vin alegerile acuş şi poate sponsorizează o campanie electorală cum trebuie,… nu se ştie, mai e mult până la demolare.
    Aşa că, mai uşor cu surlele şi trâmbiţele, s-ar putea să fie mult zgomot pentru nimic!

    daca te uiti mai atent, o sa vezi ca surlele si trambitele sunt puse intre ghilimele, ceea ce arata ca autoarea articolelor n-a fost pacalita de stire.

  18. #18
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4663

    era bun
    de azil

  19. #19
    Oldtimer
    Data de inscriere
     20-07-2010
    Locatie
     Slatina
    Mesaje
    1366

    Pai foarte multe imobile sunt ridicate in Craiova in acest mod.

  20. #20
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4383
    Citat Mesaj initiat de Maryan
    de ce sa-l demoleze cand ar putea sa-l confiste? cu ce se aleg daca il demoleaza?

    Corect

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.