Dolj: Peste 100 de gravide și minore însărcinate vor beneficia de sprijin...

Dolj: Peste 100 de gravide și minore însărcinate vor beneficia de sprijin și consiliere

1.832
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Peste 5.000 de femei fertile, cu vârsta între 15 şi 40 de ani, din comunele Argetoaia, Bralostița, Breasta, Bucovăț, Carpen, Cernăteşti, Coțofenii din Dos, Predeşti, Scăeşti şi Şopot, dintre care 101 gravide şi 11 minore însărcinate identificate la nivelul comunităților, vor putea beneficia de sprijin şi consiliere în cadrul unui proiect al Fundației World Vision România, alături de compania farmaceutică Merck Sharp and Dohme (MSD) România, denumit „Mame pentru viață. Viață pentru mame”. Gabriela si copilul ei - fotografie de Mihai Barbu

 

Amplul program are ca scop reducerea mortalității materne, ca parte a iniţiativei globale MSD for Mothers prin proiectul „Mame pentru viața. Viață pentru mame”. Evenimentul de lansare a proiectului „Mame pentru viață. Viață pentru mame” dedicat comunităților județului Dolj a avut loc ieri, în sala Consiliului Județean Dolj.

 

Proiectul desfăşurat de World Vision se va derula în următorii trei ani și se va adresa unui număr de 15.000 de femei din 30 de comunităţi vulnerabile din 3 județe – Dolj, Vaslui și Vâlcea, cu obiectivul de a crea un model de succes pentru reducerea cazurilor de mortalitate maternă, prin prevenirea sarcinilor nedorite și prin susținerea accesului la servicii medicale de calitate pentru sarcinile dorite.

 

Proiectul Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame” este finanţat din fonduri câştigate de World Vision România ca parte a unui grant global MSD for Mothers, ce se ridică la 500.000 de dolari pentru următorii 3 ani.

Irina si copiii ei - fotografie de Bogdan Baraghin

Rata mortalităţii materne în România este de peste două ori mai mare față de media UE-27, de trei ori mai mare decât în Slovacia, Slovenia și Bulgaria, de aproape şase ori mai mare decât în Italia și Spania şi de aproape zece ori mai mare decât în Austria şi Polonia. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană în privința sarcinilor și avorturilor la minore,

 

Intervenţiile din cele 30 de comunităţi – selectate pe baza ratei sărăciei şi a ratei mortalității materne – vor contribui la îmbunătăţirea competenţelelor cadrelor medicale, prin servicii medicale integrate, pre şi post natale. În cadrul proiectului vor fi desfăşurate campanii educaţionale de către educatorii voluntari recrutați din cadrul comunitaților, va fi facilitat accesul femeilor vulnerabile la servicii medicale şi vor fi folosite, într-un mod inovator şi adaptat acestor comunităţi, soluţii tehnologice pentru asistenţa prenatală şi planning familial. 225 de funizori de servicii medicale din aceste judeţe vor fi incluşi în proiect, alături de autorităţi locale, participând la crearea unui model sustenabil de oferire a unor servicii integrate, adaptate nevoilor grupului ţintă. Susţinerea autorităţilor centrale şi locale pentru a livra servicii adaptate femeilor vulnerabile face parte, de asemenea, din proiectul MSD for Mothers Romania – „Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame”.

 

„Am convingerea ca prin acest proiect, putem schimba radical viaţa femeilor din comunitătile rurale, le putem ajuta să îşi cunoască şi să îşi exercite drepturile de accesare a serviciilor de sănătate maternă şi reproductivă, de planning familial. Doar dezvoltând şi capacitând comunităţile locale, crescând gradul de informare, educaţie şi responsabilizare ne putem atinge obiectivul de a preveni decesele materne evitabile şi de a avea copii doriţi şi sănătosi. Romania merită alte statistici în privinţa sănătăţii materno-fetale, şi sunt convinsă că vom reuşi să le schimbăm împreună”, a declarat Dr. Cornelia Paraschiv Scărlătescu, Health Manager World Vision România.

 

“Proiectul “Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame”, parte a programului global MSD for Mothers, va face o reală diferenţă pentru româncele din medii vulnerabile şi va contribui, pe termen lung, la atingerea misiunii ambiţioase a proiectului – aceea a nicio mamă să nu mai moară dând viaţă. În România, MSD susţine comunităţile locale printr-o platformă locală de responsabilitate, eforturile noastre locale vizând poziţiile fruntaşe pe care ţara noastră le deţine în Uniunea Europeană într-o serie de afecţiuni, inclusiv cancerul de col uterin şi mortalitatea maternă”, a declarat Adelina Nedelcu, Communications Manager MSD România.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.