În arest după ce a păgubit trei bătrâni prin metoda „accidentul”

În arest după ce a păgubit trei bătrâni prin metoda „accidentul”

1.142
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O tânără de 20 de ani din Pitești, suspectă că a înșelat trei bătrâni din Craiova prin metoda „accidentul”, a ajuns în arestul poliției doljene. În doar 4 zile tânăra, împreună cu doi bărbați, aflați în arest a reușit să păcălească trei pensionari cu vârste cuprinse între 77 și 86 de ani cu aproape 80.000 de lei.

 

Fata era pe mână cu doi deținuți de la Penitenciarul Colibași. Cei trei aveau un plan bine pus la punct: i-au sunat pe bătrâni în perioada 31.12.2015-03.01.2016 și le-au spus că trebuie urgent să plătească sume importante de bani pentru a-și scăpa copiii care au fost implicați în accidente grave. Le cereau bani pentru a plăti victimei, avocatului sau procurorului care în schimbul banilor să le asigure scăparea. Tânăra de 20 de ani se întâlnea apoi cu bătrânii, le lua banii și o parte din pradă le-o dădea deținuților. “Sub impactul evenimentului şi considerând în mod eronat că orice lucru poate fi realizat cu bani, victimele acceptă să transfere sume de bani în conturi, sau către persoane necunoscute, fără a mai verifica în vreun fel veridicitatea celor sesizate”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Dolj, Amelia Barbu.

 

În urma investigațiilor polițiștii au descins în trei locații din județul Argeș, la Penitenciarul Colibași, la Spitalul Penitenciar Colibași, iar a treia în Pitești, la locuința tinerei. “În baza probatoriului administrat în cauză B.RAMONA a fost reţinută, pe bază de ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Dolj. Polițiștii craioveni continuă investigațiile în vederea documentării întregii activități infracționale, în urma perchezițiilor fiind ridicate mai multe înscrisuri, cartele telefonice, dar și telefoane mobile folosite la comiterea faptelor”, a precizat Amelia Barbu.

 

Pentru a evita astfel de situații, în cazul în care primiți telefoane în care vă sunt anunțate accidente ale unor rude, polițiștii au o serie de sfaturi:

  • Primul sfat al poliţiştilor pentru a evita o astfel de înşelăciune este să verificaţi dacă ruda respectivă este rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.
  • În cazul în care sunteţi sunaţi de astfel de persoane şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, să solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi să sunaţi în acelaşi timp la 112, cerând ajutorul Poliţiei.
  • Pentru a împiedica „documentarea” hoţilor despre familia dumneavoastră, Poliţia recomandă să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător: „Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Fotografie simbol



5 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3373

    ACUM SE DUCE SI EA LANGA EI.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     08-04-2011
    Mesaje
    45

    Daca dupa atata timp si popularizarea cazurilor anterioare inca exista oameni care se lasa escrocati prin metoda asta au si ei o vina ori poate sunt retardati !

  3. #3
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5434

    De unde au batranii astia atatia bani???

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4036

    Dupa atata timp inca mai „merge” metoda asta de a pacali batranii.

  5. #5
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2042
    Citat Mesaj initiat de reliviu
    Dupa atata timp inca mai „merge” metoda asta de a pacali batranii.

    – Alo, tovarășa pensionară! Sunt Manda de la primărie.
    Tovarășa Olguța a fost atacată de bandiții de la DNA!
    -Aoleo, dar cum au îndrăznit?!
    -E, știți că bandiții au tupeu. Acum avem nevoie de dumneavoastră.
    Tovarășa Olga și PSD au nevoie de o donație. Una mică…vreo două mii de pensii d’ale matale. Dar vă mai rămâne destul, nu vă faceți griji!
    Vă rămâne de-un ulei și-o poză cu tovarășul ILIESCU.
    -Ah, trimit imediat toate economiile mele (vând și locul de la cimitir), numai să o salvați pe TOVARĂȘA OLGUȚA!
    -Trimiteți și votul!
    -Păi…nu trebuie să vin eu să votez?!
    -Aa, nu vă obosiți! A dat tovarășul Dragnea o lege nouă și pensionarii pot vota acum telefonic!
    -Ooh, ce bine! Ce deștept e tovarășul Dragnea!!!
    -Soțul a mierl…decedat?
    -Da, dar de ce?
    -Ha, și mai bine! Acum are și el drept de vot! Bine..vă las. Jos Băsescu!
    -Jos Băsescu!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.