Firmă de pază, depistată cu zece angajaţi la negru

Firmă de pază, depistată cu zece angajaţi la negru

292
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a depistat săptămâna trecută un angajator care a primit la muncă zece persoane fără a le întocmi contracte individuale de muncă. Patronului i s-a întocmit dosar penal.

 

„În perioada 1-17 februarie au fost intensificate controalele privind identificarea şi combaterea muncii fără forme legale de angajare, în special în intervalul orar 16.00-22.00. Au fost efectuate 110 controale, ocazie cu care au fost aplicate 56 de sancţiuni, din care 49 avertismente şi şapte amenzi în valoare de 63.000 lei. Din cei 49 de angajatori sancţionaţi, şase au utilizat 16 persoane fără forme legale, pentru care s-au aplicat amenzi de 60.000 lei. Pentru o firmă de pază şi protecţie care activează în mai multe puncte din judeţ, depistată cu zece persoane fără forme legale au fost trimise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina documentele necesare începerii urmăririi penale”, a precizat Nicolae Hristescu, inspector şef ITM Olt.

 

Aceasta este cel de-al patrulea angajator identificat cu mai mult de cinci angajaţi la negru de la intrarea în vigoare a Noului Cod al Muncii şi primul din 2012.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.