Percheziții în Dolj și alte șapte județe, la persoane suspectate de evaziune...

Percheziții în Dolj și alte șapte județe, la persoane suspectate de evaziune fiscală

837
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Zeci de percheziții domiciliare au loc, în această dimineață, în mai multe județe, la persoane suspectate de evaziune fiscală, bănuite că ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea firmelor pe care le reprezintă în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăți comerciale tip fantomă.

 

Un număr de 47 de percheziții sunt efectuate în județele Alba (8), Mehedinți (12), Vâlcea (11), Gorj (4), Dolj (7), Hunedoara (1), Iași (3) și Dâmbovița (1) la mai multe locuințe și la sediile unor societăți comerciale. În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 — 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăților pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăți comerciale tip fantomă. Pentru a da aparență de legalitate operațiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăți prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăților cu comportament tip fantomă și restituite plătitorului.

 

Polițiștii vor pune în executare 33 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză. 

 

Foto: arhivă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.