Și-a declarat concubina moartă pentru 500 de lei

Și-a declarat concubina moartă pentru 500 de lei

998
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Din lipsă de bani, un bărbat din localitatea Cerăt, a găsit o metodă ingenioasă de a pune mâna pe 500 de lei. S-a prezentat la dispensarul din sat și a declaratat că soția sa este moartă. Cum femeia de 67 de ani era înregistrată în evidențele medicale cu boli cronice, medicul i-a eliberat certificatul de deces fără să meargă acasă să verifice. Cu hârtia de la medic a mers la pimărie și a cerut ajutor de deces. Imediat a primit banii, 500 de lei, mai ales că a și plâns în fața angajaților de la primărie. „Am luat 500 de lei de la primărie, dar i-am dat înapoi. I-am spus medicului de familie că soția a murit, iar astfel am obținut certificatul de deces. Ea era acasă, dar nu era moartă. Dar când moare când învie. Știu că am greșit și nu o să mai fac asta niciodată. Aveam nevoie de bani. Dacă murea ce făceau eu. M-am gândit că este mai bine să o declar moartă, iar în momentul în care cu adevărat murea să am bani să o îngrop. E bolnavă de doi ani și nu cred că mai apucă să trăiască două luni. Ce credeță că am greșit o să mă aresteze? Promit că nu o să mai fac niciodată așa ceva. Vecinii sunt cei care au mers la primărie și au spus că soția mea nu a murit. Eu cred că mi-au vrut răul“, a povestit Nicolae Sima.

13016482_1035739649832698_1490144100_oMinciuna bărbatului de 64 de ani a ieșit repede la iveală. Vecinii au tot așteptat să fie chemați la înmormântare. Când au văzut că motul nu mai pleacă spre cimitir și-au dat seama că este ceva în neregulă. „Am auzit că a declarat-o la medicul de familie moartă. A mers la luat bani de la primărie, însă înmormântarea nu a mai avut loc. Femeia este vie, însă trebuie să recunoaștem că este bolnavă. Pentru bani cred că a declarat-o moartă. Ei sunt mai săraci și nu au din ce să trăiască. Nou ne-a spus că a murit. Ca să vă spun adevărul în urmă cu o săptămână a decedat sora lui Nicolae. Poate de acolo i-a venit ideea să își declare moartă și soția. Când a văzut că primește ajutor de la primrie a zis că doar așa poate să facă rost de bani. Medicul de familie nu trebuie să îi dea hârtie la mână până nu vedea că femeia a decedat cu adevărat“, a declarat Mariana Mihai.

 

13016491_1035692183170778_1226270854_oMortul viu n-a avut habar că bărbatul alături de care trăiește a declarat-o decedată. „M-a declarat moartă. Eu nu știu ce a făcut el. Nu vreau să facă pușcărie că el este spirjinul meu. A crezut că a murit pentru că eu am avut un somn mai profund“, a spus Ana Curaru, femeia declarată moartă de soț.

 

Medicul de familie din comuna doljeană Cerăt a eliberat certifcatul de deces fără să verifice dacă femeia de 67 de ani a murit. Doctorul Gabriela Hurubenau nu a vrut să comenteze sitația, iar la vederea jurnaliștilor a fugit.

 

Nicolae Sima s-a ales cu dosar penal și este cercetat în stare de libertate. „Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals în declarații și uz de fals“, a spus Alin Apostol, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

 

Reprezentanții primăriei din comuna Cerăt spun că ei i-au dat banii bărbatului în baza documentelor. „Prin hotărâre de consiliu local am stabilit că persoanele defavorizate să primească un ajutor financiar în astfel de momente. Noi i-am dat suma de 500 de lei, însă ulterior am aflat că soția nu era decedată și i-am luat banii înapoi. Am aflat de la vecini că Ana Curaru era vie“, a spus Ionuț Barbu, primarul comunei Cerăt.

 



4 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3387

    la noi in romania

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2

    Vrei sa castigi puncte pe care sa le transformi in vouchere eMAG, abonamente la reviste si chiar tablete stand acasa si completand niste chestionare? Tot ce trebuie sa faci este sa imi lasi adresa de mail in comentariu, iar eu iti voi trimite invitatie!

  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4059

    Saracii,in ce conditii traiesc…

  4. #4
    Senior Member
    Data de inscriere
     13-07-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    960

    Ba frate, e ireal.. In ce saracie se zbat cate unii. Si batrani, si bolnavi..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.