Poftiți la Shakespeare!

Poftiți la Shakespeare!

771
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Festivalul „Shakespeare” debutează mâine. An de an, evenimentul clasat printre cele mai importante evenimente teatrale din lumea a strâns trupe din toată lumea.

 

Spectacolul de debut va fi Richard II, pus în scenă de peste 70 de actori ai Teatrului Saytama din Tokyo, îndrumați de regizorul Yukio Ninagawa. „Pentru acest spectacol au participat cele două teatre ale noastre teatrul – teatrul în care media de vârstă a actorilor este de 77 de ani şi în care cel mai în vârstă actor are 90 de ani şi compania în care lucrează actori tineri care se pregătesc să devină mari actori, în care media de vârstă 26 ani. Aceste două companii lucrează strâns împreună şi participă la evenimente internaţionale. În întreaga lume, mai ales în Japonia populaţia îmbătrâneşte, iar în Japonie oamenii în vârstă sunt mai mulţi decât tinerii, iar noi încercăm să urmărim cu atenţie acest fenomen, iar în asemenea situaţie să participe cu bucurie la activitatea culturală persoanele în vârstă”, a spus Takeuchi Fumiori, Preşedintele Fundaţiei de Arte Saytama.

Festivalul care se desfășoară în perioada 14-23 aprilie va strânge laolată trupe din Marea Brtitanie, India, Africa de Sud, Polonia, Bukgaria, Rusia și bineînțeles România. Spectacolele vor avea loc atât în sălile de spectacole de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, cât și în cele de la Teatrul „Colibri”, Casa Studenţilor, la Aula „Buia” a Facultăţii de Agronomie, Filarmonica „Oltenia”, dar şi în spaţii neconvenţionale precum holul Universităţii din Craiova, pe stradă sau în Pieţele „Fraţii Buzeşti”, „Mihai Viteazul”, „William Shakespeare” şi în Portul Cultural Cetate.

 

Puteți consulta programul pe pagina de internet a festivalului.



2 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4066

    Interesant.

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     08-04-2011
    Mesaje
    46

    Mie imi place spectacolul DUBA DNA ARESTEAZA MAFIA !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.