Craiova, groapa de gunoi a altora?

Craiova, groapa de gunoi a altora?

1.579
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 5,00)

Mai multe camioane, înmatriculate în alt județ, au fost văzute ieșind de la groapa de gunoi Mofleni, mai multe zile la rând, de oamenii care locuiesc în zonă. Și așa supărați că mirosul pestilențial le face viața un calvar, craiovenii au sesizat că este posibil ca firme de salubritate din alte județe să îngroașe stratul de gunoi de aici, ilegal. IMG_0820

 

Camioane cu remorcă, cu numere de înmatriculare de Caraș Severin, vin cu gunoi, îl descarcă în groapa Mofleni, administrată de societatea Eco Sud, și pleacă. Unele dintre ele au inscripționate inclusiv numele unei companii de salubritate care asigură aceste servicii în mai multe orașe din țară. ”Este vorba de firma Brantner Servicii Ecologice SRL”, susține Dan Cherciu, fost consilier local, care, personal, a fotografiat mașinile cu pricina, după ce descărcaseră câteva tone de gunoi și tranzitau orașul, pe Bvd. Știrbei Vodă din Craiova. ”La sesizarea unor cetățeni, am fost la groapa de gunoi să fac fotografii cu camioane care vin din Reșița, deci dintr-o altă localitate, de la câteva sute de km de Craiova, camioane încărcate cu zeci de tone de gunoi, care sunt depozitate la această groapă de la Mofleni”, spune Cherciu.

 

IMG_0792

Conform unei hotărâri de consiliu local, la depozitul de deșeuri Mofleni pot fi aduse gunoaie provenite numai din Dolj. ”În contractul nr. 17 încheiat în 2002 între Consiliul Local și firma Eco Sud, cea care administrează groapa de gunoi, e clar prevăzut că nu se va depozita decât gunoiul din Municipiul Craiova. Prin Hotărârea de CLM Craiova nr. 3/2013 s-a făcut un act adițional la acest contract, prin care s-a extins  aria de adunare a gunoiului la nivelul întregului Dolj. Nu există, însă niciun act, niciun acord, prin care această groapă să fie locul de depozitare pentru gunoiul din alte zone ale țării”, mai spune fostul consilier local. ”Nu puteam să-mi închipui că, din neglijența, poate chiar o anume complicitate a politicienilor care conduc destinele Craiovei, am ajuns în situația ca orașul nostru să devină lada de gunoi nu doar a județului, ci lada de gunoi inclusiv a altor zone din țară”, susține Dan Cherciu, de altfel candidat la funcția de primar al Craiovei.

 

Am încercat să aflăm în ce circumstanțe au ajuns aceste camioane încărcate cu deșeuri la groapa de gunoi de la Mofleni, însă, până la ora publicării acestui articol reprezentanții Eco Sud nu ne-au oferit un punct de vedere oficial. Contactați telefonic, la numărul de telefon care poate fi observat chiar pe unul dintre camioane, cei de la Brantner Servicii Ecologice SRL ne-au spus că ei sunt un punct de lucru de la Cluj și ne-au oferit un alt număr de telefon fix, la care, însă însă singurul care ne-a ”răspuns” a fost… fax-ul.IMG_0794

 

De asemenea, i-am contactat și pe reprezentanții Primăriei Craiova, care, la rândul lor încearcă să afle în ce context firma Brantner Servicii Ecologice SRL aduce deșeuri la Craiova. ”Am solicitat, în scris, reprezentanților Eco Sud, să ne spună ce autoturisme au intrat la data respectivă (12 aprilie a.c. n.r.) și cu ce încărcătură”, ne-a declarat viceprimarul Mihail Genoiu.

 

De menționat că numele firmei Brantner Servicii Ecologice SRL nu a sunat cunoscut niciunuia dintre reprezentanții autorităților cărora le-am solicitat informații.

 

Dacă se va constata că la groapa din Mofleni este adus gunoi din alt județ, administratorul Eco Sud riscă o amendă de la Garda de Mediu cuprinsă între 50.000 și 100.000 lei.

 

Ana-Maria Gebăilă

Andra Panait

 

IMG_0823 IMG_0820 IMG_0816 IMG_0812 IMG_0794 IMG_0814

 



3 COMENTARII

  1. #1

    si ? ai aflat cum merg lucrurile in capitalism ?

  2. #2

    Partial aflasem, iar pe unele le mai intuiesc. Dar chiar sint curios pe niste cazuri concrete, asa cum e exemplul de la link.

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3428

    curios

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.