AJOFM Dolj: Subvenții pentru firmele care angajează absolvenți

AJOFM Dolj: Subvenții pentru firmele care angajează absolvenți

1.712
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Angajatorii pot beneficia de subvenţii din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dacă încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, reamintește Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Potrivit reprezentanților instituției, în primele trei luni ale anului 2016 au fost încadraţi prin subvenţionarea locului de muncă 44 de absolvenţi.

 

Conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, angajatorii pot beneficia lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, de:

  1. a) o sumă de 500 lei pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
  2. b) o sumă de 600 lei pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;
  3. c) o sumă de 750 lei pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele mentionate anterior pe o perioadă de 18 luni.

 

Pentru a beneficia de stimulentele financiare menţionate, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 12 luni de la data absolvirii. Termenul  de  12 luni este termen de  decădere  din  dreptul  de a  beneficia  de măsurile de stimulare prevăzute de lege.

 

Angajatorii care beneficiază de subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea în muncă a absolventilor sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel putin 18 luni.

Angajatorii care menţin raporturile de muncă sau de serviciu după termenul de 18 luni primesc, pentru fiecare an de continuare a acestor relaţii, un ajutor financiar egal cu suma aferentă contribuţiilor sociale datorate pentru aceste persoane şi virate conform legii.



3 COMENTARII

  1. #1

    Dar atât de greu se obțin acele subvenții …cu atâta hartzogarie, controale, timp și nervi așa că …statul știe că te vei lipsi . Iar tinerii oricum sunt instabili, vor să câștige mult, repede si va fi imposibil să nu-ți plece ( să testeze macar o data străinătatea ) . Ca să nu mai spun că poți aștepta și până la 4 luni ca să ți se aprobe acea convenție, daca ti se aprobă. Oricum ar fi, tu ca angajator trebuie să susții toate cheltuielile cu angajații și să nu întârzii nici măcar o zi plata contribuțiilor , altfel ghici ? …

    Nu descurajez pe nimeni , dar trebuie să aveți timp și rabdare.

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3491

    FOARTE BINE.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  3. #3

    Ce vremuri minunate să deții o firmă de pază sau hypermarket. Se vor umple de subventii.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.