Angajații Salubrității acționează cu larvicid în zona lacurilor și în parcuri

Angajații Salubrității acționează cu larvicid în zona lacurilor și în parcuri

2.426
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Acțiunea de pulverizare cu larvicid va începe în noaptea de 16 mai, începând cu ora 24.00, în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 21,2 hectare, dar și cu dezinsecția în Parcul Nicolae Romanescu și zonele adiacente, în timp ce, în noaptea de 17 mai, este programată dezinsecția în Parcul Tineretului, cimitirele Nord și Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Științei și Tehnicii, precum și cele din Cornițoiu Vechi.

 

Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor demara intervenția în celelalte cartiere ale Craiovei în data de 18 mai, începând cu ora 24.00, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.

 

Pulverizarea terestră a substanțelor împotriva insectelor dăunătoare a fost aleasă ca metodă de combatere în prima etapă a dezinsecției, având în vedere că aceasta este mai eficientă împotriva căpușelor, precizează conducerea SC Salubritate Craiova SRL. „Deocamdată gradul de infestare cu țânțari este destul de scăzut și am decis, luând în considerare și sesizările primite de la cetățeni, că este mai potrivită dezinsecția prin pulverizare terestră, care este mai eficientă împotriva căpușelor„, a declarat Eliza Peța, director general al SC Salubritate Craiova SRL, potrivit unui comunicat de presă.

 

Dezinsecția prin pulverizare terestră va fi urmată de o etapă de dezinsecție prin pulverizare aeriană, acestea desfășurându-se alternativ pentru o eficiență sporită împotriva combaterii insectelor dăunătoare.

 

Produsele biocide folosite în cadrul acestei intervenții sunt Extratox și Supertox, substanțe din grupa a treia de toxicitate, avizate de Ministerul Sănătății. Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 762.35 hectare.

 

Foto: arhivă



6 COMENTARII

  1. #1

    DE PARCUL ROMANESCU ACUM SE OCUPA DOAMNA PRIMAR ASA CA PUTETI SA DATI VOI CU ORICE INSECTICID CA NU O VA AFECTA CU NIMIC >DOAMNA PRIMAR E IMUNA.

  2. #2
  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4215

    F bine,este nevoie.

  4. #4

    Daca da e bine dar este diluat?

  5. #5

    După alegeri pa asfaltare se sistează 4 ani ))

  6. #6
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    280

    Dau cu apa chioara dai frate cu ceva s-a dispara definitiv s-a numai apara din ce apar din piatra seaca mereu treaba facuta prost .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.