Atleta Claudia Ştef a fost depistată pozitiv cu substanțe interzise: „Da,...

Atleta Claudia Ştef a fost depistată pozitiv cu substanțe interzise: „Da, am luat meldonium. Nu mă consider vinovată“

1.116
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Claudia Ștef, atleta legitimată la CSM Craiova a fost depistată pozitiv la testele de dopaj. Sportiva calificată la Jocurile Olimpice de la Rio, dar și Mihai Donisian, și el calificat pentru Olimpiadă, au fost depistați pozitiv cu Meldonium.

Craioveanca a recunoscut că a luat această substanță, însă se consideră nevinovată. „Deşi nu am fost informată în mod oficial, voi face singura declaraţie despre acest lucru pe pagina mea de Facebook, asumându-mi în întregime responsabilitatea faptelor şi cuvintelor. Da, am luat meldonium ( Mildronat ). Da , mă puteţi considera dopată, sau orice apelativ se doreşte, dacă poţi condamna un sportiv că a folosit o substanţă perfect legală, într-o perioadă în care ea nu era interzisă, dar care se dovedeşte în fiecare zi (vezi cele 288 cazuri pozitive pâna azi, că durata ei de viaţă în organism este mai mare decât putea oricine bănui (după ultimele cercetări …câteva luni, probabil ca vom afla în curând). Nu ma consider o trişoare. Nu ma consider vinovată. Perioada în care l-am folosit a fost până în decembrie, moment în care am citit lista interzisă pe 2016 şi l-am regăsit pe lista substanţelor interzise. De ce l-am folosit ?! Este un medicament care se eliberează fără prescripţie medicală, este un medicament pe al cărui prospect scrie că este recomandat sportivilor în perioada de efort fizic susţinut şi oboseală, este un medicament care nu tratează o afecţiune ci previne o afecţiune. Dacă vă imaginaţi că un sportiv merge cu apă, atunci vă înşelaţi! Un sportiv, aşa cum sunt şi eu, caută să-şi susţina efortul cu cele mai bune produse, acelea să fie PERFECT LEGALE ,aşa cum a fost şi acest produs până în ianuarie 2016, în perioada în care eu l-am folosit. Îmi cer scuze celor care au crezut În mine, îi asigur ca nu am avut intenţia de a ”fura” şi îmi menţin speranţa că lucrurile se vor lămuri!“, a scris Claudia Ștef pe pagina de facebook.

Nu este pentru prima dată când atleta din Craiova este acuzată de dopaj. În anul 2000 a ratat din același motiv participarea la Jocurile Olimpice de la Atena.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.