De nepermis: În România se termină şi morfina

De nepermis: În România se termină şi morfina

725
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

După ce principalul producător de analgezice opioide şi morfină şi-a anunţat retragerea de pe piaţa din România, câteva mii de bolnavi de cancer din toată ţara riscă să rămână în următoarea perioadă fără medicamentele care le alinau durerile. La Craiova, medicii oncologi spun că situaţia este la fel de dificilă ca în restul ţării, însă au primit asigurări că în maxim două săptămâni spitalele vor primi morfina, de care au nevoie mai ales bolnavii de cancer în fază terminală. Până atunci medicii vor încerca să le administreze pacienţilor medicamente asociate, iar celor internaţi morfină injectabilă.

„Problema există în toată ţara. Situaţia se va rezolva însă. S-au întocmit toate diligenţele şi avem promisiuni că în cel mai scurt timp se vor aduce aduce medicamentele necesare. Nu trebuia însă să se ajungă într-o astfel de situaţie. Nu era un mare efort dacă ţinem cont că nu costă mai mult de câţiva lei. În plus, este vorba de pacienţi aflaţi în fază terminală”, a explicat prof. univ. dr. Florinel Bădulescu (foto), preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie.

cvlpress.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.