Muzeele craiovene vă așteaptă mâine noapte

Muzeele craiovene vă așteaptă mâine noapte

1.945
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Noaptea Muzeelor este celebrată pe 21 mai și la Craiova. Atât Muzeul Olteniei cât și Muzeul de Artă din Craiova îi așteaptă pe vizitatori până la ore târzii din noapte cu expoziții de excepție. Intrarea este liberă la toate instituțiile de cultură.

La Muzeul de Artă din Craiova, programul începe la ora 18.00.  Vizitatorii sunt așteptați la evenimentul “Corneliu Baba – Pagini de jurnal, corespondență”, ce marchează inaugurarea donației Corneliu Baba ce va îmbogăți patrimoniul muzeului. Expoziția va fi organizată într-un spațiu care nu a mai fost deschis publicului și care va fi inclus în circuitul muzeal. Muzeul va fi sechis până la ora 02.00.

 

De noaptea muzeelor, toate cele trei spații de expoziție alte Muzeului Olteniei,  Secția de Istorie – Arheologie , Secția de Etnografie – Casa Băniei și cea de Științe ale Naturii, vor fi deschuise între orele 19.00 și 03.00.

 

De asemnea Universitatea din Craiova intră în circuitul Nopții Muzeelor prin colecţia multietnică, găzduită de Casa Universitarilor. Această colecție conține segmente de cultură populară a etnicilor din Oltenia: costume tradiționale, obiecte specifice, reprezentative ale rromilor, italienilor, bulgarilor, cehilor, slovacilor, grecilor, evreilor, macedonenilor și albanezilor. Publicul o va putea vizita mâine între orele 09.00 și 24.00



4 COMENTARII

  1. #1

    După meci la muzeu băieți!

  2. #2
  3. #3
  4. #4

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.