Procurorul Marius Vlădoianu, rămâne sub control judiciar. Magistarul este judecat pentru fapte...

Procurorul Marius Vlădoianu, rămâne sub control judiciar. Magistarul este judecat pentru fapte de corupție

895
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Marius Vlădoianu, fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost trimis în judecată,alături de procurorul DIICOT Ionel Tudosan pentru șantaj și trafic de influență.

Potrivit procurorilor DNA, Vlădoianu i-ar fi cerut mită omului de afaceri Ion Zătreanu pentru a interveni în pronunţarea unei hotărâri favorabile de către magistraţii din completul căruia îi fusese repartizat un dosar civil din 2010.  „În perioada iulie 2012 – septembrie 2013, inculpatul Vlădoianu Marius Radu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, beneficiind de ajutorul unei alte persoane, a pretins de la un martor denunţător sume de bani totalizând aproximativ 7.000 de euro şi un comision de 20% din valoarea unui contract sau 20% din suprafaţa terenului aflat în litigiu pe rolul instanţei, pentru a-şi exercita influenţa asupra magistraţilor judecători, astfel încât persoana denunţătoare să obţină o hotărâre favorabilă într-o cauză civilă privind reconstituirea dreptului de proprietate, aflată în recurs, iar pe de altă parte, pentru a-i facilita o executare silită“, susțin anchetatorii. Banii au fost dați, în beciul casei fostului magistrat prin intermediul lui Adrian Stoian.

 

În anul 2014, Tribunalul Dolj nu i-a respins dosarul omului de afaceri Ion Zătreanu.  Vlădoianu însă nu -sa dat bătut. I-ar fi promis lui Zătreanu că îi va asigura susţinerea necesară la DIICOT Bucureşti, unde o să poate formula o plângere  penală faţă de funcţionarii Primăriei Craiova, care i-ar fi fost utilă într-o contestaţie în anulare.

 

„În acest sens, în data de 29.08.2014, Vlădoianu Marius Radu i-a înlesnit lui Zătreanu Ion o întâlnire cu procurorul Tudosan Ionel, întâlnire ce a avut loc la Caracal. Vlădoianu Marius Radu i-a redactat o plângere faţă de funcţionarii primăriei Craiova şi i-a stabilit o întrevedere la DIICOT Bucureşti pentru data de 04.09.2014. Întâlnirea nu a mai avut loc întrucât Zătreanu Ion nu a data curs acestei întrevederi”, susțin anchetatorii.

 

În luna septembrie 2014, Zătreanu i-a cerut procurorului înapoi toți banii. Acesta i-a promis că îi va da, însă a apelat la mai mulți cetățeni e etnie romă care l-au amenințat pe Zătreanu.

 

Marius Vlădoianu, a fost arestat preventiv pe 5 iunie 2015, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar pe 17 iunie a fost suspendat din funcție de Consiliul Superior al Magistraturii. Pe 18 ianuarie s-a dispus judecarea fostului magistrat sub control judiciat.

 

Procurorul Marius Vlădoianu a ajuns în atenția presei după ce l-a eliberat pentru trei luni pe Serghei Gorbunov ca să se opereze de glaucom. Deţinutul a fost eliberat din arest însă nu a mai revenit. În 2009 Gorbunov a fost arestat la Brașov în cazul jafului armat, soldat cu moartea a două persoane.

Fotografie simbol

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5650

    Tigani.. procurori curupti.. spaga.. cuvinte cheie ale vietii cotidiene din Oltenia Republica Sociopata a Romaniei.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.