Înșelăciune în numele copiilor bolnavi

Înșelăciune în numele copiilor bolnavi

1.295
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Două femei, ambele de 26 de ani, din municipiul Drobeta Tr. Severin, bănuite de comiterea mai multor înșelăciuni, au fost identificate, ieri, de polițiștii din Filiași, în zona pieței din localitate. Sub pretextul reprezentării, în mod ilegal, a unei asociaţii de întrajutorare, au indus în eroare mai multe persoane determinându-le să doneze bani – 320 de lei, ca ajutor pentru sprijinirea unui minor cu afecţiuni medicale.

 

Cei 320 lei, dar şi alte înscrisuri,  de care se foloseau pentru a părea credibile – chitanţiere, ştampile – identificate asupra celor două persoane au fost ridicate pentru cercetări. Oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înșelăciune, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activități infracționale a celor două persoane.

 

ATENȚIE, Poliția recomandă:

  • Nu acceptaţi în nicio împrejurare să trimiteţi sume de bani unor persoane care vă contactează telefonic şi pretind că sunt rude ale dumneavoastră sau cunoştinţe ale acestor rude!
  • Nu acceptați să oferiți sume de bani persoanelor care vă spun ”o poveste tristă” până nu verificați informațiile și aveți convingerea că există acest caz medical.
  • Vârstnicii sunt o categorie vulnerabilă în ceea ce priveşte victimizarea prin astfel de infracţiuni.
  • Nu oferiţi niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
  • Nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi “fericiţii” câştigători ai unor concursuri la care nu aţi participat; simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.) nu presupune înscrierea automată la vreun concurs, fără consimţământul abonatului;
  • Nu acceptaţi în niciun caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru ridicarea unor premii, aducerea unui autoturism sau alt bun, la care aţi fost anunţat câştigător! Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează ulterior!

SUNĂ LA TELEFONUL DE URGENŢĂ 112 DACĂ AI FOST ŢINTA UNEI ASTFEL DE INŞELĂCIUNI 

 



2 COMENTARII

  1. #1

    Este si un barbat care vine cu o femeie si bat frenetic in toate portile, cu acceasi poveste a fetitei cu oase de sticla….. Cand le am spus ca voi chema politia, au plecat…!

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     09-04-2016
    Mesaje
    125

    Nu este vorba numai de astia. Si prin marile orase gasesti dastia cu o mapa in mana si te opresc pe strada sa iti povesteasca o drama dasta. Sper ca acesti excroci sa fie prinsi. Cei ce umbla pe strazi sunt poate oameni nevionovati angajati pentru asta, mafiotii sunt altii. Trebuie luatia stia de pe strazi, si sa te duca la cei pentru care lucreaza. Un rahat de chitantier poate cumpara oricine cu 20 de lei si sa taie chitante la lume sa zica ca ar fi legal.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.