Judecătorii au decis ca directorii CEO să rămână sub control judiciar

Judecătorii au decis ca directorii CEO să rămână sub control judiciar

2.076
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Magistrații Curții de Apel Craiova au dispus, marți, ca directorii Complexului Energetic Oltenia (CEO), Ion Laurențiu Ciobotărică, Dorina Jianu și Daniel Antonie, inculpați într-un dosar de abuz în serviciu, să rămână sub control judiciar, pe perioada respectivă de 60 de zile aceștia neputându-și exercita funcțiile deținute în cadrul companiei.

 

Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondate contestațiile formulate de inculpații Ion Laurențiu Ciobotărică și Dorina Jianu împotriva deciziei Tribunalului Dolj și a admis contestația formulată de DNA—Serviciul Teritorial Craiova. Față de decizia Tribunalului Dolj, Curtea de Apel Craiova a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile și față de inculpatul Daniel Antonie. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

 

Ion Laurențiu Ciobotărică, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Târgu Jiu, și Daniel Antonie, director Divizia minieră din cadrul aceleiași societăți, sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, iar Dorina Jianu, director al Direcției juridice și guvernanță corporatistă, este cercetată pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni.

 

„La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al directoratului SC CEO SA Târgu Jiu, și Antonie Daniel, în calitate de membru al directoratului SC CEO SA Târgu Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal unei persoane o compensație financiară constând în cinci remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției juridice și guvernanță corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora”, se arată într-un comunicat al DNA.

 

Conform aceleiași surse, Ciobotărică, în înțelegere cu Jianu, ar fi suprapus în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor. Prejudiciul produs societății de cei trei a fost calculat, conform DNA, la 128.100 de lei.

 

Sursa: Agerpres



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.