Proiect: Aleşii locali nu vor putea ocupa funcţiile mai mult de două...

Proiect: Aleşii locali nu vor putea ocupa funcţiile mai mult de două mandate succesive

10.189
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Aleşii locali, primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii comunali, municipali şi judeţeni nu vor putea ocupa aceste funcţii mai mult de două mandate succesive, dacă un proiect de lege, aflat în dezbatere publică la Cameră şi iniţiat de deputatul ALDE Alexandru Băişanu, va fi votat.

 

Prezenta propunere vine în întâmpinarea nevoii de a asigura un cadru propice evoluţiei fireşti a statului de drept, a administraţiei publice locale şi a democraţiei româneşti. În mod firesc apare nevoia de a crea un cadru legislativ care să limiteze numărul de mandate ale aleşilor locali, cu scopul de primenire permanentă a celor care trebuie să-şi asume conducerea unităţilor administrativ-teritoriale. Realitatea ne arată că nivelul performant de competenţă poate fi atins în două mandate consecutive. Consider că principiile care stau la baza numărului de mandate consecutive pentru cea mai înaltă funcţie în stat (preşedintele României) pot fi referinţa fundamentală şi în cazul aleşilor locali„, se arată în expunerea de motive a acestui proiect.

 

Iniţiativa legislativă va rămâne în dezbatere publică la Camera Deputaţilor până la începutul lunii septembrie, când va intra în circuitul legislativ.

 

Sursa: Agerpres



5 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3621

    FOARTE BINE CAM TARZIU DAR /

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2

    este cel mai bun, ar tr sa se aplice parlamentarilor si senatorilor.

  3. #3

    Este prost proiectul… nu așa rezolvam cu hoții…ia gândiți.va ca prin întâmplare chiar vine un om capabil să ne conducă …ce facem scăpăm de el după 2 mandate pt o lege idioata.
    Exemplul doi: Companiile private își țin oamenii buni în conducere o perioadă limitată ?
    Vedeti problema greșit !

  4. #4

    Sunt de acord ca politica sa nu fie o ocupație ci doar o singura convingere . așa este o idee minunata 2 mandate maxim

  5. #5

    Ar fi ceva mai bine daca ar lasa mandatele nelimitate pentru toata lumea, dar dupa fiecare 2 consecutive, candidatul sa ia pauza pentru urmatorul (pentru aceeasi functie).

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.