Călușari din Olt, Dolj și Brașov vor ”invada” centrul Craiovei

Călușari din Olt, Dolj și Brașov vor ”invada” centrul Craiovei

6.983
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

120 de căluşari, reuniţi în zece cete din judeţele Dolj, Olt şi Braşov se vor întâlni, în Duminica Rusaliilor, în Piaţa Mihai Viteazu, pentru hora tradiţională, apoi vor pleca în alai pe străzile Unirii, Lipscani şi vor poposi în Centrul vechi unde vor prezenta craiovenilor dansul ritualic.

 

Alaiul Căluşului Oltenesc, ediţia a XVIII – a, poposește duminică, 19 iunie, la Craiova. Participă cete de căluşari din Dolj: Coţofenii din Dos (sat Potmelţu), Dăbuleni, Giurgiţa, Goeşti, Podari, Sopot (sat Pietroaia), Şimnicu de Sus (sat Leşile), Ciupercenii Noi; ceata de la Codlea – judeţul Braşov şi căluşarii de la Caracal – Olt.

 

An de an, în săptămâna Rusaliilor, judeţul Dolj trăieşte din plin bucuria tradiţionalei întâlniri a cetelor de căluşari prin satele sale, dar şi la oraş unde, pe străzi, în pieţe şi târguri, căluşarii însoţiţi de clinchete de clopoţei şi strigătul inconfundabil de “hălăişa” împart pelin şi voie bună, dar şi speranţa că răul ne va ocoli în toate”, spunea prof. Nicolae Dumitru.

 



2 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     30-03-2015
    Mesaje
    3

    la ce ora???

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3632

    DIMINEATA.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.