Angajații din primării și CJ-uri amenință cu grevă generală din 19 iulie

Angajații din primării și CJ-uri amenință cu grevă generală din 19 iulie

7.121
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Sindicaliștii din administrația publică locală au declanșat conflictul colectiv de muncă la nivel național și amenință cu grevă generală pe termen nelimitat începând cu data de 19 iulie 2016. Salariații din primării și consilii județene se simt discriminați după ce Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

 

Calendarul protestelor include grevă generală de o oră în data de 5 iulie, grevă generală de o zi pe 12 iulie și greva generală pe termen nelimitat începând din 19 iulie.

 

Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care își desfășoară activitatea în consiliile județene și primăriile de pe întreg teritoriul țării a fost vădit discriminat în raport cu angajații din administrația centrală (care au beneficiat de creșteri salariale de până la 70%). Constatând dezinteresul manifestat de reprezentanții Guvernului României față de problemele majore cu care se confruntă salariații din sectorul nostru de activitate și față de situația disperată în care se afla aceștia ca urmare a faptului că sunt și rămân cea mai slab plătită și discriminată categorie de salariați din sistemul bugetar” se arată într-un comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA).

 

În acest context, sindicaliștii cer majorarea cu 25% a salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală. Printre revendicările salariaților din administrația publică locală se mai află acordarea voucherelor de vacanță și acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru.



7 COMENTARII

  1. #1

    N-au curaj!Zic si ei,la vrajeala!

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     03-08-2006
    Locatie
     CV9
    Mesaje
    249

    Jucatorii profesionisti de Solitarie vor salarii mai mari ? Pai nu le ajunge spaga ?
    .
    Merita si bonus de stres pentru statul 4 ore pe zi pe scaun sa te joci Solitare, si din cand in cand sa il mai gonesti pe cate unu la cine stie ce ghiseu.

  3. #3

    Vor multe ei si cand este de lucru stau la cafele sau pun poze pe facebook.De nesimtirea si birocratia lor sau lovit toti cetatenii care au de rezolvat ceva.Vor acordarea normei de hrana ,parca lucreaza in mina,vor vouchere de vacanta ca nu au bani sa isi plateasca vacanta.Cu banii de spaga ce faceti dragi bugetari din administratia locala?Vorbiti cu primarii si presedintii de consilii judetene ca poate va dau ei din milioanele de euro furate in ultimii ani.

  4. #4
    Senior Member
    Data de inscriere
     26-09-2006
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    703

    daca sefa voastra olga e cea mai saraca fiinta din romania, nu are nimic, voi ce vreti? bani? cautati-va ceva mai bun ca oricine din privat!

    __________________________________________
  5. #5
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3633

    SARACI DE EI.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  6. #6

    Pe buneeeeee!!!! Auzi ma nene,greva,drepturi salariale….BAI NESIMITILOR…Afara cu toti…Sa se faca angajari pe bune nu pe nepotisme ….Vor multe ei si cand este de lucru,PAI STAI CA SUNT IN PAUZA LA CAFELE…. sau Madamele prin magazine la cumparaturi…cAND TREBUIE SA REZOLVE CEVA TE PASEAZA DE LA UNUL LA ALTUL,isi dau cu stangul in dreptul…. Nesimtire crasa!!!!Trag mata de coada dar vor bani,tichete de vacanta,prime etc….

  7. #7
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5753

    Cea mai usoara munca posibila. Sa lucrezi in administratie publica ca functionar .. Mai mult stai decat muncesti.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.