14 bursieri ai programului World Vision “Vreau în clasa a noua” au...

14 bursieri ai programului World Vision “Vreau în clasa a noua” au absolvit liceul

8.322
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

14 bursieri doljeni – beneficiari ai programului “Vreau în clasa a noua”, al Fundaţiei World Vision România – au sărbătorit, ieri, împlinirea unui vis – finalizarea studiilor liceale. La nivel naţional, programul mai este implementat şi în judetele Cluj, Iaşi, Vaslui, Ialomiţa şi Vâlcea, numărul total de absolvenţi de anul acesta fiind 41. Eveniment absolvire Dolj (1)

 

Din anul 2008, programul de burse al Fundaţiei World Vision România –  ,,Vreau în clasa a noua!” – susţine copiii din mediul rural care nu au posibilităţi materiale să işi continue studiile la liceu, prin oferirea de burse şcolare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masă, transport, alimente, haine sau cărţi. In plus, programul include activităţi extrascolare pentru îmbunătăţirea situaţiei şcolare şi pentru reducerea perioadei de acomodare în mediul urban. În timpul anului şcolar, tinerii liceeni participă la activităţi educaţionale şi de socializare precum şi la consiliere individuală. În timpul vacanţelor, sunt implicaţi în activităţi de voluntariat sau merg în excursii organizate de Fundaţia World Vision România.  Toţi tinerii bursieri beneficiază de servicii de consiliere socială, consiliere vocaţională şi scolară, consiliere în situaţii de urgenţă şi de grup.

 

În cei opt ani de proiect, aproximativ 1.000 de elevi au fost beneficiari la nivel naţional. În prezent, în judeţul Dolj, 51 de elevi fac parte din programul ,,Vreau în clasa a nouă”. Toţi provin din familii defavorizate, în care, de cele mai multe ori, singurul venit este ajutorul social. În acelaşi timp, sunt familii care lupta pentru educaţia copiilor lor şi pentru şansa lor de a avea o viaţă mai bună. Anul trecut, toţi elevii din clasa a 12-a din program au promovat examenul de Bacalaureat si 35 dintre aceştia au devenit studenţi. În total, 207 copii susţinuţi de World Vision au urmat o facultate precum cea de Matematică, Construcţii de Maşini, Marketing, Arte Plastice, Geografie, Drept, Telecomunicaţii, Finanţe, Bănci, Medicină Veterinară, Medicină, Asistenţă Socială sau Academia de Poliţie.

 

Proiectul de burse a însemnat pentru mine un pas înainte deoarece m-a ajutat exact cand aveam nevoie să pot spera la un viitor mai bun. De-a lungul timpului fiecare intalnire cu grupul, fiecare excursie sau activitate la care am participat  mi-au dat incredere în mine şi astfel am ajuns azi aici, la sfârşitul unei etape când privesc înainte încrezatoare, cu curaj. Am încercat să fiu cât mai activă şi implicată, sperând astfel să dau înapoi macar un strop din bucuria pe care World Vision mi-a dăruit-o mie mărturiseşte Marinela Mic, absolvent liceu şi beneficiar program “Vreau în clasa a noua”, judeţul Dolj.

 

,,Mă bucur să sărbătorim astăzi finalizarea cu succes a studiilor liceale de către o noua promoţie a programului ,,Vreau în clasa a noua”. Îi felicit pe cei 14 absolvenţi de anul acesta pentru interesul şi implicarea manifestate atât faţă de activitatea şcolară, cât şi faţă de activităţile din proiect, menite să îi pregatescă pe tinerii bursieri pentru viaţă, prin dezvoltarea abilităţilor şi creşterea încrederii în sine. Le reamintesc că echipa World Vision le râmane în continuare alături şi le urez succes în tot ceea ce şi-au propus! Mulţumim donatorilor individuali şi companiilor partenere pentru sprijinul constant acordat şi pentru frumoasa colaborare„,  a declarat Vasilica Cîrlugea, coordonator„Vreau în clasa a noua” în judeţul Dolj.

 



5 COMENTARII

  1. #1
  2. #2
  3. #3

    Si eu vreau la casa noua, cutrelor capitaliste. N-are rost sa mai insir CV-ul meu din facultate (aveam si bursa). Sau smenarii cu programul mentiont au interese publicitare, de imagine? Interese mai usor indeplinite de generatia tinara? NIMIC nu e gratuit in capitalism, desi uneori – prin multa ticalosie – sa indice aparenta asta.

  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3644

    Bravo !

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  5. #5

    Degeaba ai facultati, daca cele mintale iti lipsesc. Du-te in Coreea de Nord comunista ,poate acolo ai totul gratuit.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.