Primarul Craiovei și consilierii locali au jurat că vor munci pentru binele...

Primarul Craiovei și consilierii locali au jurat că vor munci pentru binele craiovenilor (Foto/Video)

20.072
61
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,00)

Prima ședință de Consiliul Local al Municipiului Craiova, pentru validarea si constituirea acestuia, dar și a primarului Craiovei și numirea viceprimarilor, a avut loc, astăzi, în Sala Mare a Primăriei. Dacă procedurile obișnuite în asemenea situații și-au urmat cursul obișnuit, Comisia de validare a mandatelor s-a confruntat și cu o problemă nouă: validarea sau invalidarea mandatului obținut de Pavel Badea, ca urmare a excluderii lui din PNL, o hotărâre controversată, din care liberalii au ieșit cu un consilier în minus. Pentru că decizia privind situația lui Badea s-a luat cu greu de Comisie, în criză de timp, la depunerea jurămintelor, consilierii locali au fost rugați să scurteze din făgăduiala solemnă și să spună doar ”Jur!”, bineînțeles, cu mâna pe Biblie. Dacă unii dintre noii aleși locali și-au păstrat sobrietatea de la începutul ședinței, până la final, alții au dat-o pe-o gumă de mestecat, pe care-au ronțăit-o cu poftă chiar și când jurau să respecte… Constituția și legile țării. Și pe craioveni…

 

Imnul de stat al României, intonat de corul Operei Române Craiova, a deschis ceremonia solemnă de învestire a noului Consiliul Local și a primarului Craiovei. Ședința, la care au participat prefectul de Dolj, Sorin Răducan, și un judecător și prezidată de Gheorghe Nedelescu, a început cu prezența consilierilor. Unul a fost absent motivat și va depune jurământul la următoarea ședință – Dumitru Otovescu.

Cu toate că PNL a obținut șase mandate de consilieri, șapte persoane au așteptat să fie învestite: Pavel Badea, exclus din rândul liberalilor, și Doru Câplea, aflat pe poziția a 7-a pe listă, care ar fi trebuit să-i ia locul. Deznodământul a fost, însă, neașteptat. Comisia de validare a mandatelor, constituită și ea asăzi din patru membru PSD-UNPR (Bianca Predescu, Alexandru Bețiu, Radu Marinescu și Radu Romeo) și unul de la PNL (Marian Vasile), a decis prorogarea (amânarea) deciziei, întrucât Pavel Badea a depus contestație privind excluderea sa din rândurile PNL. Consilierii liberali s-au opus deciziei și au motivat că Pavel Badea nu mai este membru PNL, deci și-a pierdut mandatul.
juramant

 

Alegeți să vă luați după o fițuică făcută în nume personal”, s-a arătat nemulțumit Flavius Sirop, făcând referire la cererea e validare a mandatului depusă de Pavel Badea. Deși liberalii au protestat, președintele Comisiei de validare, Bianca Predescu, le-a comunicat că decizia de prorogare a validării sau invalidării rămâne neschimbată până când Comisia de arbitraj de la PNL va lua o decizie privind situația lui Pavel Badea. Drept urmare, următorul candidat de pe lista PNL, Doru Câplea, nu a intrat în discuție pentru a-i lua locul, iar PNL s-a trezit cu un consilier local în minus. Supărați, peneliștii au amenințat că vor ataca în instanță ”inclusiv validarea mandatului de primar” pentru că CLM constituit azi ar fi fost invalid.

sedinta consiliul local

 

Totodată, Comisia de validare a luat act de retragerea sprijinului politic pentru cei patru consilieri ALDE: Mircea Năstase, Emil Mladin, Ionel Bogdan și Cătălin Ionuț Oprea și invalidarea mandatelor acestora.

 

Pe de altă parte, prin retragerea din Consiliu a primarului Olguța Vasilescu (prima poziție)  și demisia fostului viceprimar Dan Dașoveanu (locul 3 pe listă), Adrian Cosman, numit viceprimar, a acces pe lista consilierilor locali, de pe poziția 21, pe 19, ultimul loc eligibil pentru un mandat de consilier din partea PSD+UNPR.

Validarea mandatelor celor 26 de consilieri locali s-a făcut în ordine alfabetică. Rând pe rând aleșii locali au depus jurământul. A urmat primarul, aplaudat la ”scenă deschisă” de întreg auditoriu, după preluarea noului mandat. Ultimul act al ședinței a fost propunerea și votarea celor doi viceprimari. Reprezentanții PNL au anunțat că ei nu au nicio propunere pentru funcțiile de viceprimar și și-au reafirmat nemulțumirea față de cum a decurs ședința de constituire a noului Consiliu Local, pe care spun că-l vor contesta.

 

Mihai Genoiu (UNPR) și Adrian Cosman (PSD) au fost aleși viceprimari ai Craiovei. Totodată, consilierii locali PSD au propus ca, în următorii patru ani, președintele de ședință să fie numit prin vot și nu prin rotație, așa cum era în mandatul trecut. Totodată, consilierul votat președinte va conduce toate ședințele de consiliu local organizate de-a lungul unei perioade de trei luni. Mai simplu spus, PSD a monopolizat CLM și poate hotărî fără probleme orice proiect, fără ca măcar să mai dea dreptul la cuvânt consilierilor PNL. Nicio pierdere! Oricum, opoziția cel mult poate vocifera din postura în care se află, în cea mai mare parte din propria vină și (aceeași) dorință de putere.

 



61 COMENTARII

  1. #1
  2. #2
  3. #3
  4. #4
  5. #5
  6. #6
  7. #7
  8. #8
  9. #9
  10. #10
  11. #11

    Mai ales Olguta si Prioteasa acuzati de fapte de coruptie .

  12. #12
  13. #13

    Au jurat cu mana stanga ,ca mana dreapta era bagata in buzunarul nostru .

  14. #14

    BA SUNTETI NEBUNI,INSEAMNA CA PANA ACUM AU ”MUNCIT”PT.BUNASTAREA LOR CU CONTURI GRASE IN ELVETIA TENERIFE PANAMA.SI SE JURA CA NU FURA SI….:-)

  15. #15
  16. #16
  17. #17
  18. #18
  19. #19

    Jur cu mana pe sticla de vodka si pe cureaua de la pantalonii lui Manda….aha….mama lor…

  20. #20

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.