Parcarea maşinilor, interzisă pe trotuare!

Parcarea maşinilor, interzisă pe trotuare!

42.066
58
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Maşinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou. Noul proiect de hotărâre de guvern privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar este aşteptat la Craiova, sufocată de mulţimea de maşini parcate haotic. Poliţia Locală, cea în sarcina căreia era să ridice autovehiculele parcate neregamentar şi înainte de decizia din 25 mai 2015 luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a interzis asta, va putea din nou să degaje spaţiile invadate de maşini. Noutatea este că după apariţia noii legi, acestea vor putea fi ridicate şi de pe trotuare.

 

Guvernul a publicat, vineri seara, un proiect de hotărâre care va reglementa modul în care pot fi ridicate vehiculele staţionate neregulamentar. Actul legislativ arată că administratorul drumului este singurul care poate pune în aplicare măsura ridicării vehiculelor, propunându-se stabilirea unui set de reguli care să descurajeze apariţia practicilor abuzive şi deturnarea scopului măsurii într-unul comercial, se arată în nota de fundamentare a MAI.

 

Oricum, la Craiova, Poliţia Locală Craiova era cea care emitea dispoziţia de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, după care veneau angajaţii RAT Craiova care acţionau pentru ridicarea propriu-zisă. Costurile pentru ridicarea şi depozitarea maşinii în parcarea RAT Craiova vor rămâne aceleaşi, de 150 de lei, potrivit HCM Craiova.

 

Maşina nu mai poate fi urcată pe platformă dacă, între timp, proprietarul îşi face apariţia. Înainte, maşinile puteau fi luate chiar şi cu proprietarul aflat la volan. Noile reguli spun că maşina nu mai poate fi ridicată dacă sunt persoane în interior.

 

Noutatea este că maşinile care vor fi găsite parcate pe trotuare vor putea fi ridicate la fel ca şi celelalte. Directorul Poliţiei Locale Craiova, Tavi Mateescu, spune, potrivit cvlpress.ro, că, în Craiova, sunt foarte multe zone, îndeosebi cele centrale, în care şoferii îşi lasă intenţionat maşinile pentru a evita riscul ridicării, iar proiectul de hotărâre de guvern este salutat prin prisma acestui aspect.

 

„Proiectul de hotărâre de guvern este clar şi potrivit din acest punct de vedere, fiindcă mulţi îşi lasă maşinile pe trotuare, iar noi ne uităm pur şi simplu la ele şi nu le putem ridica fiindcă legea nu ne da voie decât să le luăm pe cele parcate pe trecerile de pietoni”, a mai spus Mateescu.

 

Sursă info: cvlpress.ro



58 COMENTARII

  1. #1

    Pe strada Tabaci mai exact la Liceul de Arta unde as putea sa parchez daca nu pe trotuar????????

  2. #2

    parcarea interzisă pe trotuare e de cand lumea. ..poate e vorba de faptul ca trebuie pusa in practica si nu tolerată. .pana atunci succes primariei la asigurarea condițiilor de parcare a autovehiculelor celor care contribuie la bugetul local!

  3. #3

    Cum unde? În parcarea subterana din centru.

  4. #4

    Sa amenajeze parcări si după sa dea legi tâmpite…

  5. #5
  6. #6

    Eu zic sa ne invatam cu totii sa mai mergem si pe jos. Nu cred ca te dor picioarele sa parchezi masina putin mai departe si sa mai mergi 2-3 minute pana la destinatie.

  7. #7

    da frate de maine imi parchez masina in dormitor

  8. #8

    Daniel, doar ce s-a construit parcare subterana la teatru. si pe ce lume o lege care le permite sa iti ridice masina daca parchezi ca un imbecil e o lege tampita?

  9. #9

    au amenajat parcarea din centru si e aproape goala. Prin urmare, argumentul sa ne fac parcari nu mai tine . Pur si simplu unora le e lene sa mearga 2 min pe jos

  10. #10

    Patrick Nastasie De la parcarea subterana pana la Liceul de Arta e ceva de mers cred!!!

  11. #11

    Idita Liviu stiu ca o sa ti se para aberant, dar asculta-ma. poti sa parchezi masina si putin mai departe de locul unde ai treaba. nu stiu daca intelegi cum functioneaza asta, inseamna ca poti lasa masina undeva, apoi mai poti merge 5-10 minute pe jos pana la locul unde ai treaba. si nu ma refer de la teatru. nu-mi spune ca nu ai unde sa parchezi in apropierea liceului de arta, sa fim seriosi. problema ta e ca nu e parcare amenajata fix in liceu.

  12. #12

    bai fratilor nu toata lumea are treaba in centru, toata lumea se leaga de parcarea din centru, eu cred ca daca pleci cu masina de acasa pleci ca ai nevoie in acel loc in acel moment nu sa lasi masina la 3 km sa mergi pe jos, cei care merg la terasa sau mai stiu eu ce altceva sa lase masina si la 10 km nu ma intereseaza…

  13. #13
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3682

    Sa amenajeze parcări

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  14. #14

    Ovidiu Avrămuş tocmai ca masinile alora cu ceafa lata ce parcheaza ca niste imbecili nu sunt ridicate mie mi s-a intamplat sa imi fie ridicata masina si credema ca nu prchez niciodata ca un imbecil (cai de acces in institutii, treceri de pietoni, linii de tramvai etc sau sa blochez autovehiculul altui prticipant la trafic…

  15. #15

    Daniel Dumitru absolut niciodata nu am fost undeva in oras unde sa nu pot parca masina la cel mult 5 – 10 minute de mers pe jos pana la locul unde aveam treaba. presupunand ca nu afli des in ultimul moment ca trebuie sa ajungi urgent undeva, poti pleca cu 10 minute mai devreme, ca sa gasesti loc de parcare.

  16. #16
    0-day Member
    Data de inscriere
     15-07-2009
    Mesaje
    4

    NICI INAINTE NU AVEAI VOIE SA PARCHEZI MASINA PE TROTUSR ,MAI PRECIS NU AVEAI VOIE CA MASINA SA DEPASEASCA MAI MULT DE JUMATATE DI LUNGIMEA EI PE TROTUAR

  17. #17
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    318

    Sa se dea lege nici in parcare sa nu ai voie sa mai parchezi sa o iei la spinare dupa tine sau in buzunar … mortii vostrii si-au dat seama ca faceau banii buni din ridicari si baga iarasi . Pai nu ar mai ramane o masina ca toti parcheaza asa ca nu au unde .

  18. #18

    ABERAȚII , ATAT TIMP CAT NU SUNT PARCĂRI

  19. #19

    Obrazul subtire cu cheltuiala se tine! Adica tu tarane, care suntem noi de la tara, nu e nimeni obligat sa-ti faca parcari in oras ca ti-ai luat tu caruta de bulgaria. In orasele civilizate se folosesc mijloace alternative de transport ca nu e loc nici macar in respectabila urbe Craiova pentru 300.000 de cutii de 15mp. Exista transport in comun, exista vehicule pe 2 roti. Intr-o juma de ora, ajungi de oriunde, pe jos, pana in centru. Mersul pe jos face piciorul frumos! Sper sa faca taxa de parcare 500 RON in loc de 40 si sa interzica total masinile personale intr-un cerc cu diametru de 1km in centru.

  20. #20

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.