Protecţia Consumatorului, DSP şi DSV verifică barurile, terasele şi piscinele

Protecţia Consumatorului, DSP şi DSV verifică barurile, terasele şi piscinele

12.847
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Autorităţile încep să deruleze acţiuni de control în magazine alimentare, restaurante, fast-food-uri, cantine, pensiuni turistice, terase, pizerii şi alte unităţi de alimentaţie publică, în care se prepară, se servesc şi se comercializează alimente în Craiova şi judeţul Dolj, în perioada estivală. O atenţie deosebită, spun reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Dolj, va fi acordată afacerilor din domeniul alimentar, din Centrul Vechi, dar şi restaurantelor care organizează diverse petreceri.

 

CJPC Dolj are în atenţie verificarea respectarii legislatiei de catre: prestatorii de servicii de alimentatie publica din Centrul vechi al Craiovei; comercializarea inghetatei si bauturilor racoritoare; operatorii economici care comercializeaza produse alimentare si jucarii pentru copii la stranduri si vecinatatea acestora, si in alte zonele de agrement. „Vom verifica şi agentiile de turism, respectiv legalitatea contractelor care se încheie de catre acestea cu consumatorii, pentru petrecerea vacantelor in diverse statiuni  turistice  din tara si/sau strainatate. Nu in ultimul rand, vom verifica operatorii economici care organizeaza mese festive, cu diverse ocazii: sfarsitul studiilor, reintalniri colegiale, nunti, botezuri etc„, spune conducerea CJPC Dolj.

 

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au anunţat că vor face acelaşi gen de controale. În plus, este de competenţa DSP să deruleze controale privind verificarea conformităţii apelor de îmbăiere din zonele naturale neamenajate, amenajate şi din bazinele de înot, piscine şi ştranduri. Totodată, medicii de la DSP vor verifica dacă angajatorii respectă prevederile OUG 99/2000, privind măsuri specifice perioadelor cu temperaturi extreme, pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.

 

Şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj este pe poziţii. Inspectorii de aici vor urmări existenţa documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; starea de întreţinere şi igienă a unităţilor alimentare; asigurarea sursei de apă potabilă; respectarea condiţiilor de sănătate şi igienă a personalului;originea şi eligibilitatea produselor alimentare (materiile prime) ce urmează a fi preparate; modalitatea de achiziţie şi recepţie a cărnii; evacuarea rapidă a deşeurilor şi subproduselor rezultate; marcarea şi etichetarea alimentelor, încadrarea în termenele de valabilitate, precum şi  modul de ambalare sau preambalare a alimentelor; modul în care se efectuează servirea alimentelor, în recipienţi igienizaţi corespunzător sau în recipienţi de unică folosinţă;asigurarea igienei şi protecţiei pe timpul transportului sau distribuţiei la alte adrese pe bază de comandă, cu mijloace de transport dotate corespunzator;

 

Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu ezite să sesizeze autorităţile competente, în situaţia în care constată că legea este încălcată! 

Sursa foto craiovacetateabaniei.blogspot.com



4 COMENTARII

  1. #1
  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4853

    rezultate?

  3. #3

    e clar, se inchide tot centru’ vechi

  4. #4

    si faptul ca blocheaza trotuarele ? Cine controleaza si cine ia masuri. Copiati dragilor din strainatate dar cu bun simt cu tot !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.