Probleme cu roaming-ul, în localităţile de graniţă

Probleme cu roaming-ul, în localităţile de graniţă

3.423
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Folosirea telefoanelor mobile în peste 500 de localităţi din 19 judeţe ale ţării trebuie făcută cu atenţie, pentru a evita potenţiale costuri de roaming, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Printre judeţele afectate se numără şi Doljul.

 

Roaming-ul involuntar poate aparea în localităţile de graniţă de pe teritoriul României numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automată a reţelei, caz în care echipamentul mobil se va conecta la reţeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care se află utilizatorul. Cele 512 localităţi cu risc de roaming se află în judeţele Arad, Bihor, Botoşani, Caraş Severin, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş, Teleorman şi Vaslui, iar lista completă poate fi consultată la adresahttp://www.ancom.org.ro/uploads/links_files/Lista_localitati_roaming_involuntar_2015.pdf.

 

Fiind vorba de localităţi aflate la graniţă, este posibil ca echipamentul mobil să se conecteze la reţeaua unui operator din ţara vecină, iar utilizatorul să fie facturat pentru serviciile utilizate la tarife de roaming, precizează comunicatul. Utilizatorii pot evita accesarea involuntară a serviciilor în roaming la graniţă prin selectarea manuala a reţelei şi dezactivarea opţiunii telefonului de selectare automata a reţelei, prin solicitare către operator de activare a serviciului de roaming numai la cerere sau prin verificarea reţelei înainte de a utiliza dispozitivul mobil, în cazul în care selectarea reţelei ramâne pe modul automat.

Sursa: zf.ro

 



6 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-09-2007
    Locatie
     In the back of my mind....
    Mesaje
    458

    Cea mai reprezentativa poza, folosirea telefonului la volan.. Bine CVF

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     03-10-2005
    Mesaje
    212
    Citat Mesaj initiat de Lusca ady
    Cea mai reprezentativa poza, folosirea telefonului la volan.. Bine CVF

    Ahahahahaha… Ca bine zici

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3705

    UP

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4873

    si firmele de telef ce zic?

  5. #5
    pgc
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-10-2009
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    266

    bine punctat acest articol !, eu am platit 6 eur pe 3 min vorbite din localitatea Simian,MH, explicatia celoe de la relatii cu clientii a fost ca inainte de a ajunge in localitatile de granita sa trecem tlf pe manual…asa ca stam sa verificam limita la care intra roamingul ….

  6. #6
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5809

    De precizat ca studiul este exclusiv pe telefonia 2G.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.