Biserică în flăcări după ce a fost lovită de trăsnet (VIDEO)

Biserică în flăcări după ce a fost lovită de trăsnet (VIDEO)

25.733
47
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Biserica din comuna Valea Stanciului a fost lovită aseară de trăsnet în timpul unei furtuni. Scânteia a aprins acoperișul lăcașului de cult, iar flăcăruile s-au extins imediat. Biserica a fost construită în anul 1850 și a fost declarată monument istoric. Acum se afla în proces de restaurare.

 

Pompierii au fost chemați imediat, intervenția însă a fost una dificilă. Trei ore s-au luptat salvatorii cu flăcările. „Intervenția a fost greoaie datorită faptului că acoperișul era din scândură cu învelitoare din table nexistând posibilitatea de a pătrunde în pod. Intervenția s-a facut doar din exterior cu scări culisabile și prin dezvelirea acoperișului. Acoperișul a ars pe o suprafață de 150-200 metri pătrați. S-au salvat actele ți picture din lăcașul de cult“, a declarat Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt ISU Oltenia.

 

Primarul comunei spune că va aloca bani pentru biserică, pagubele sunt însă foarte mari așa că se gândește să organizeze și o strângere de fonduri.



47 COMENTARII

  1. #41

    Deci intr-un final vrei sa spui ca fulgerica asta e un fenomen meteorologic ce se datoreaza faptului ca ” e lumea rea”

  2. #42
  3. #43

    Gramatica e de la satana, de ai fugit de ea?

  4. #44

    ”D’ăo” naibii de gramatică! E de la necuratul!

  5. #45

    Lidia Vatau , m-am legat și eu de ceva . I se poate întâmpla oricui, chiar dacă știe, când scrie rar anumite…chestii .

  6. #46
  7. #47
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-03-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    19
    Citat Mesaj initiat de tibi_9
    va donam 3 biserici din craiova , sint pline cartierele si parcurile !

    V. Stanciului e o comuna care are in administrare 4 sate. Tuguresti,Barza,Horezu Poienari si Grecesti.Si fiecare are cate o biserica.Deci nu le mai trimite ca au.Sa se spele cu ele pe cap.Culmea,primarul din comuna a fost popa.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.