Nicio măsură, nicio anchetă, la baza sportivă a jandarmilor!

Nicio măsură, nicio anchetă, la baza sportivă a jandarmilor!

13.669
11
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,40)

Nimeni nu s-a obosit să anunțe organele competente în cazul Clubului Sportiv ”Straja” Craiova, folosit de jandarmi, al cărui buget a fost prăduit ani de zile, ca și cum ar fi fost contul personal al celor care l-au condus. Actualul șef al Clubului, plutonierul-major Rada Voicu Grigoraș, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” (GJM) Craiova, pus în situația de a regla situația, pare cam depășit de problemă. Cu adevărat revoltător este că nici el, nici un alt șef nu a făcut-o. Ba, mai mult, comanda GJM Craiova și cea a Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Mihai Bravul” (IJJ) Dolj este apărată de președintele Clubului cu scuza: ”nu au știut”. Rușinos! Dacă șefii Jandarmeriei nu știau că angajaților lor le sunt furați banii, atunci, mă scuzați, eu, ca cetățean, nu pot să am încredere în domniile lor. Cu atât mai mult cu cât nici după ce au aflat au rămas suspect de pasivi.

plati straja jandarmi

 

Articolul ”Bugetul bazei sportive a jandarmilor, furat. Milioane de lei au dispărut fără urmă”, publicat săptămâna trecută, pe 6 iulie, de Craiova Forum, a deranjat apele la Clubul Sportiv ”Straja” și nu numai. Președintele ales în 2014, plutonierul-major Radu Voicu Grigoraș, cel care a cerut întcmirea unui Raport de Audit (click pe el pentru a-l consulta) după schimbarea predecesorului Ștefan Cîrpici, a acceptat să purtăm o discuție despre rezultatele controlului și cum a decis domnia sa să regleze treburile. ”De când s-a terminat Auditul, suntem în inventariere”, susține plutonierul-major Rada Voicu Grigoraş, președintele Clubului Sportiv ”Straja” Craiova. E o treabă dificilă, mai spune acesta, care necesită timp. ”Dar, vă spun, nu s-a furat nimic. Nu e asta suma. Adică, eu nu pot să spun că s-au furat banii ăștia, până la probabă contrară. (…) Doar nu s-au încheiat actele la timp, vă dați seama aici e alergătură, du-te colo, colo. Au uitat, n-au avut timp să facă acte și s-a ajuns aici. Există bonuri…”, mi-a explicat plt.maj. Rada. Însă, asemenea oricărei societăți private sau instituții de stat, și Clubul Sportiv are contabil și gestionar, plătiți special să țină actele și evidența bunurilor, așa cum e legea pentru toți. Explicația e fără noimă, dar apreciez că actualul președinte a avut bănăvoința de a oferi una. În schimb, fostul președinte, pe mandatul căruia au dispărut banii din vistieria Clubului, Ștefan Cârpici (foto), e de negăsit. Stefan Carpici

 

Mai găsesc și acum obiecte lipsă, de la angajați care au plecat și nu le-au mai adus”, încearcă și o altă lămurire președintele. ”Dar, să știți – și puteți întreba pe oricine – cadourile de Crăciun s-au împărțit. Toată lumea a primit. Nu știu ce a ajuns în contabilitate, dar s-au dat!”, mai spune Rada, cu mulțumirea celui care a găsit și un lucru bun într-o poveste urâtă. Iar povestea chiar e urâtă și îi amintesc președintelui că acelea au fost concluziile raportului de Audit comandat chiar de el: că mare parte din banii lipsă nu au putut fi justificați în niciun fel, pentru că obiectele, lucrările sau evenimentele nu au avut loc sau nu au putut fi identificate. ”Sunt organe abilitate care vor cerceta și vor demonstra dacă s-au furat bani sau nu. Eu nu pot să folosesc acest cuvânt”, concluzionează plt.-maj. Rada. Ce recunoaște cu greu președintele este că el NU a anunțat niciun organ competent. După îndelungi insistențe, în care am repetat întrebarea, plutonierul-major Rada Voicu Grigoraș admite: ”Nu am anunțat organele abilitate”.

 

Membrii Clubului ”Straja” Craiova așteaptă să fie chemați la Parchetul Militar pentru a da declarații, pentru că unul dintre colegii lor ar fi depus o contestație legată de neregulile din Club. Și președintele spune asta ca și cum contestația colegului va salva onoarea Clubului și pe cea a Jandarmeriei. Plutonierul mă dojenește că stric reputația Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, fiindcă oamenii nu vor înțelege că aici e vorba de un simplu Club, care nu are legătură cu Jandarmeria și cu munca jandarmilor. Dar are cu banii de cotizații ai jandarmilor, cu faptul că președintele clubului este angajat al GJM Craiova, cu faptul că JANDARMII, puși în slujba cetățenilor și ai legii, sunt furați când sunt în timpul liber și vor să se recreeze la Baza Sportivă ”Straja” Craiova, care deservește GJM Craiova și IJJ Dolj.

 

Foto principală arhivă



11 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    Daca ei nu vor sa anunte organele abilitate,faceti voi acest lucru.

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3744

    CE ESTE VREO NOUTATE?

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  4. #4

    Parole…coane….nu stiu nimic, nu am auzit nimic….cu atåt mai putin sefii…..s-o creadå „Mutu”…………….

  5. #5
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4891

    va cade un cap

  6. #6
    De-al casei
    Data de inscriere
     31-10-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    268

    Va mira ceva?

  7. #7
  8. #8

    Va place sa fiti manipulati oameni buni?

  9. #9
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4449

    Ce atata graba?

  10. #10

    Ho ho ho!!!…câte s-au făcut,se fac si se v-or face!!!… și nimeni nu răspunde….

  11. #11

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.