Grevă în administraţia locală, pe parcusul întregii zile de marți

Grevă în administraţia locală, pe parcusul întregii zile de marți

6.520
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Sindicaliştii din administraţia publică locală anunţă că marţi vor face grevă pe parcursul întregului program de lucru, după ce negocierile cu Ministerul Muncii privind creşterea salariilor au eşuat.

 

„Marţi va fi grevă în toată ţara, cu întruperea activităţii pe durata întregului program de lucru. Vor participa sindicatele şi salariaţii care au aderat la formele de protest iniţiate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie. În data de 19 iulie, urmează grevă generală pe termen nelimitat (…)”, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Şchiop, secretar general al FNSA.

 

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au avut sâmbătă negocieri referitoare la drepturile salariale cu Ministerul Muncii, discuţii în urma cărora sindicaliştii susţin că nu s-a ajuns la un consens. Sindicaliştii susţin că salariaţii din administraţia publică locală din România reprezintă cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariu minim brut pe economie (1.250 de lei pe lună).

 

La data de 05 iulie, sindicaliştii din administraţia publică au intrat în grevă timp de o oră.

 

Aceştia cer majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului din administraţia publică locală cu 25% şi acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre salariaţii care primesc şi cei care nu-l primesc. Totodată, solicită ca salariaţii din administraţia publică locală să beneficieze de vouchere de vacanţă.

 

Sursa: Mediafax



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3747

    DA SI CE REZOLVA?

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.