Spitalul Regional și Colegiul Național Carol I, priorități pentru liberalii craioveni

Spitalul Regional și Colegiul Național Carol I, priorități pentru liberalii craioveni

5.925
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Sănătatea și educația sunt două dintre domeniile de interes pentru liberalii craioveni. Pe de o parte aceștia doresc începerea cât mai curând a Spitalului Regional din Craiova, dar mai ales reabilitarea Colegiului Carol I, liceu de renume, care stă să se prăbușească, au anunțat mai marii PNL Craiova, într-o conferință de presă.

De aproape 9 ani de când s-a anunțat construirea unui Spital Regional la Craiova, lucrurile pară să fi înghețat. În momentul de față nu există nici măcar terenul pentru construcție spun liberașlii craioveni care cer autorităților competente să ia măsuri în acest sens. „Terenul pare a fi găsit dar mai are nevoie de avize de la Autoritatea Aeronautică şi să i se elibereze certificatul de urbanism de la Primăria Craiova care acum tace. De câte luni este nevoie pentru astfel de avize? Ministerul Sănătăţii aruncă responsabilitatea în cârca Companiei Naţionale de Invesiţii şi a autorităţilor locale, iar CNI se laudă cu nu are în atribuţii decât acordarea de asistenţă tehnică în redactarea documentaţiilor. Adică, nimeni nu face nimic, toţi îşi pasează problema în cerc şi lucrurile trenează nejustificat. În aceste condiţii, am decis, în virtutea atribuţiilor pe care le avem ca parlamentari, să declanşăm toate demersurile posibile astfel încât să dăm un impuls autorităţilor şi să îi trezim la realitate. Vom merge în audienţe la decidenţi, vom cere verificarea activitatii fiecaruia pana acum, vom face demersuri si presiuni legale astfel încât până în toamnă să vedem clar evoluţii concrete în construcţia acestui spital!”, a spus deputatul Ionuț Stroe. Ba mai mult, deputatul a făcut o interpelare în urmă cu mai bine de două luni în legătură cu situația spitalului către Minsiterul Sănătății. Răspunsul a venit luna trecută. „Acum 2 ani, se vorbea despre 100 milioane de euro – 50 milioane existenți de la UE, 40 milioane de euro de la Ministerul Sănătății și 10 milioane din fonduri locale. În răspunsul primit de la Ministerul Sănătăţii se aruncă un tabel cu date din 2007 și cu o estimare de buget actualizată în 2014 de 313 milioane de euro“, a mai spus deputatul.

 

IMG_0063În ceea ce privește situația Colegiului Național Carol I, liberalii au mai tras semnale de alarmă. Corpul central este într-o stare avanastă de degradare, însă nu se face nimic pentru reabilitarea instituției spun aceștia.Corpul central care trebuia de mult reabilitat stă să cadă, iar dacă Primăria nu ia măsuri imediate, peste o lună şi jumătate când incepe un nou an școlar va fi şi mai grav. Pereţii cad, pericolul este iminent, dezinteresul însă este maxim.  Primăria tace sau minte sau ameţeşte pe toată lumea. Fondurile europene pentru reabilitare s-au pierdut din cauza incompetenţei autorităţilor. Primarul nu îşi asumă nimic. Doar minte. În februarie vorbea de nu ştiu ce licitaţie, în mai venea în şedinţa de Consiliu Local cu un cărucior de hârtii pe care l-a plimbat prin fata consilierilor locali, ca să ne demonstreze că munceşte, iar astăzi după 6 luni de minciuni constantam ca nu se face nimic. Atragem atenţia că reabilitarea clădirii este de maxima urgenţă iar riscul la care sunt supuşi elevii şi profesorii care vor începe in luna septembrie şcoala este maxim. Primarul Olguţa Vasilescu va avea pe conştiinţă o nouă tragedie de tip Colectiv. Îi cerem acesteia să aducă în Consiliul Local documentaţiile necesare aprobării lucrărilor la acest Colegiu, pentru a se evita tragedii şi a se corecta rapid problemele existente”, a declarat senatorul Marinică Dincă.



6 COMENTARII

  1. #1

    Amandoua au ajuns intr-o stare de degradare avansata si Primaria Craiova nu vede acest lucru.Facem spectacole si arunca banii pe statui si figurine,in timp ce cladirile se prabusesc.

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3773

    PROMISIUNI.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  3. #3
  4. #4

    Bataie de joc,ne au umplut strazile cu statui fara nici o valoare,fara sa reprezinte nimic. Iar sanatatea e de jale,daca nu ai bani mori….sau poate asta vor ….sa murim….sa duca la dracu de nemernici toti …

  5. #5

    Asa-i placeProstutei ,sa distruga un lucru bine facut {Parcul Romanescy},in loc sa faca ceva cu adevarat necesar ,traiasca p s d !

  6. #6

    Vivien e baza în poza asta ,e lidera libelarilor

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.