ALDE Dolj vrea soluții pentru refacerea sistemului de irigații

ALDE Dolj vrea soluții pentru refacerea sistemului de irigații

3.616
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Alianța Liberalilor și Democraților din Dolj și-a arătat îngrijorarea în privința culturilor afectate de secetă. Aceștia susțin că pentru a evita pe viitor ca mii de hectare de culturi să fie distruse de secetă trebuie refăcut sistemul de irigații. ”Fără decizii strategice – refacerea sistemului principal de irigații și investiții în îmbunătățirea calității solului – ne vom bate joc în continuare de pământ și de cei care îl lucrează. Atragem atenȚia guvernului Cioloș că fermierii din zonele calamitate de secetă își pierd răbdarea. Numai în sudul județului Dolj peste 10.000 de ha, în special porumb și floarea soarelui, vor fi din nou afectate de secetă (nu vorbim aici de cele cca.150.000 de ha cu fertilitate redusă în tot județul)”, a declarat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj.

Mai mult, reprezentanții ALDE Dolj s-au arătat îngrijorați că după cinci săptamani de când premierul a cerut Ministerului Agriculturii sa precizeze cu ce măsuri vine pentru a ajuta agricultorii ale caror culturi sunt afectate de secetă nu s-au anunțat soluții ci s-a anunțat o nouă dezbatere pe această temă. „ALDE a promovat o Lege a Irigațiilor care, deși în vigoare, nu este aplicată. Am propus alocarea a 150 de milioane de euro pe an pentru refacerea infrastructurii principale de irigații, precum și rebugetarea lucrărilor de monitorizare a solurilor“, susțin mai marii organizației ALDE Dolj.



5 COMENTARII

  1. #1

    Stiti , cei din ALDE Dolj , ce….dosar penal f „delicat” are la , procurorul COVEI , liderul Dvs, ION CUPA – pila lui C Tariceanu ?? !! Ia…interesati- va !!

  2. #2

    Refac ei sistemul de irigații? ????Sistemul de irigații Dăbuleni -Sadova a fost făcut de către englezi…apoi distrus sistematic după 1989…acum îl refac cei de la ALDE??????Niciodată. Ei caută strategii de sustragere a banului public …Atât. .nu va remedia nimeni niciodată sistemul de irigații.

  3. #3

    Solutiile le pot gasi la cei ce au furat dalele canalelor de irigatii, pompele si tevile din aluminiu.

  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3823

    PAI DUPA CE S-A FURAT TOT?

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  5. #5
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-07-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    468

    In an electoral , din gura, toti fac numai lucruri bune pentru tara asta…ca si Ponta si Larguta cu autostrada Craiova-Pitesti . In realitate….NIMIC!

    Ym danny791204 :

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.