Partidul Verde susține craiovenii și se opune centralei nucleare de la Kozlodui

Partidul Verde susține craiovenii și se opune centralei nucleare de la Kozlodui

5.968
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Partidul Verde susţine demersurile Asociaţiei Civice pentru Viaţă şi Grupului de Acţiune Civică din Craiova și a înaintat Ministerului Mediului o serie de documente privind poziţia experţilor români care se opun construirii depozitului de deşeuri radioactive de la Kozlodui.

 

Partidul Verde s-a ”aliat” cu Asociația din Craiova, după cum se arată într-un comunicat de presă, și vrea să arate că o construcţie din beton, care ar urma să reziste peste 370 de ani, nu prezintă garanţii de siguranţă, având în vedere faptul că, de exemplu, sarcofagul din beton care a acoperit reactorul avariat al CNE de la Cernobâl a fost serios afectat după numai circa 30 de ani.

 

În cadrul unei întâlniri informative cu ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Cristina Paşca-Palmer, pe tema construirii depozitului de deşeuri radioactive la graniţa sudică a României – în Bulgaria (Kozlodui), reprezentanţii celor două ONG-uri au prezentat obiecţiile şi propuneri ale locuitorilor din Craiova şi din zonele limitrofe, referitoare la  noile proiecte nucleare de la Kozlodui. Aici ar urma construirea unei noi unităţi nucleare de 1200MW, extinderea cu 30 de ani a duratei de viaţă a unităţilor 5 şi 6 aflate la limita de funcţionare la CNE Kozloduy şi construirea unui depozit de deşeuri radioactive de medie şi joasă activitate la Radiana, Kozloduy, situat la cca 4 km faţă de Dunăre.

 

”Cu acestă ocazie au fost înmânate ministrului documente relevante referitoare la acţiunile societăţii civile din Craiova, care pe baza analizei descrierilor de proiecte, precum şi a argumentelor experţilor romani consultaţi şi a specialiştilor bulgari, este împotriva realizării acestor obiective. Ministrul Mediului a fost informat despre faptul că peste 15.300 craioveni au semnat pentru a solicita autorităţilor locale aprobarea unui proiect de hotărâre de consiliu local referitor la organizarea de către administraţia locală a unui referendum pe această temă„, se precizează în comunicatul Partidului Verde.

 

Reprezentanţii societăţii civile din Craiova au solicitat, recunoscând dreptul Bulgariei de a construi un depozit naţional de deşeuri radioactive, ca la nivelul autorităţilor centrale de mediu din România să se intervină pentru schimbarea locaţiei de la Radiana cu o locaţie în zona muntoasă a Bulgariei, mult mai stabilă şi sigură, aşa cum este în cazul depozitului de la El Cabril din Spania, prezentat în descrierea de proiect ca fiind cel mai sigur din lume şi ales ca element de comparaţie de reprezentanţii companiei bulgare.

 

 



4 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     19-12-2014
    Mesaje
    271

    FIECARE TARA SA AIBA GRIJA DE PROPRIILE GUNOAIE !!!!

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3826
    Citat Mesaj initiat de Katy&
    FIECARE TARA SA AIBA GRIJA DE PROPRIILE GUNOAIE !!!!

    CORECT

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4507

    Pe bulgari nu i intreaba nimeni?

  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     19-09-2013
    Mesaje
    113

    Ba tantalailor de mai sus,se refera la radiatiile radioactive de la Kozlodui,e in Bulgaria la granita cu Romania in sudul Doljului,o sa ramaneti fara par in cap o sa va manance bubele ,daca nu va intereseaza sanatatea voastra, poate de sanantatea copiilor vostri va intereseaza ce fac aia acolo.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.