Senatorul Dincă îi cere primarului Craiovei să-şi asume demolarea Colegiului ”Carol I”

Senatorul Dincă îi cere primarului Craiovei să-şi asume demolarea Colegiului ”Carol I”

18.685
34
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Senatorul PNL Mărinică Dincă a cerut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, ca primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, sa își asume public demolarea Colegiului Carol I.

 

Liberalul spune că, în ședinta de Consiliu Local din luna iulie 2016, primarul a propus, împotriva recomandărilor din expertiza tehnica, ruperea clădirii principale a Liceului Carol I in doua părți distincte. Mai precis, a propus ”două lucrări distincte de reabilitare si consolidare la aceeași clădire, deși are aceeași fundație, același acoperiș, aceiași pereți de susținere”, după cum a declarat Mărinică Dincă în cadrul unei conferințe de presă.

 

Potrivit acestuia, specialiștii în structuri de rezistență au explicat că efectul realizării a două lucrări distincte la aceeași clădire, la aceeași fundatie, la aceiași pereți de susținere va fi acela de distrugere a structurii de rezistența a clădirii, nici pe departe acela al consolidarii si reabilitarii acesteia. ”Avem de-a face cu o fundatie continua, dar care va fi ruptă în două, cu pereți de rezistență continui, dar care vor fi rupți în două, cu planșee și învelitoare unice care nu pot fi consolidate pe felii dar care vor fi rupte in două”, a susținut Dincă.

 

Acesta a mai afirmat că, în Raportul privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea și consolidarea corpului central Colegiul Național Carol I si Opera Romană”, punctul de vedere al expertului Hackico Desing SRL este contrar propunerii primarului. ”In acest alineat se arată că «In aprilie 2016 Hackico Desing SRL a refăcut expertiza tehnica si memoriul tehnic faza DALI, prezentând 2 variante de deviz minimal si maximal atât pe total cât si pe fiecare obiectiv in parte. Deși valoarea contractului pentru reabilitarea si consolidarea Operei Romane este de sub 5.000.000 euro, opinia proiectantului a fost ca nu se pot realiza doua documentații distincte pentru liceul Carol I si Opera Romană»”.

 

În aceste condiții, în care proiectantul arată că nu avizează această soluție, primarul încalcă cu bunăștiință această recomandare tehnica si își asuma integral o soluție tehnica neconformă, care nu va duce la consolidare ci la demolarea Liceului Carol I, cât si la cheltuirea unor sume importante pentru aceasta demolare. Pentru acest motiv, primarul Craiovei trebuie să își dea demisia înainte să apuce să distrugă un monument istoric și să pună în pericol viața copiilor și profesorilor liceului„, a conchis Marinică Dincă.



34 COMENTARII

  1. #1

    Sa_l demoleze????Poate sa_l renoveze.Chiar sinteti niste demolatori.Sa farimi e usor sa construiesti e mai greu.

  2. #2

    primarita noastra e o incapabila si-o aroganta. demisia!

  3. #3

    Colegiul Carol este monument istoric.Tu Marinica daca erai primar il demolai?

  4. #4

    Un prost. Care nu știe carte și apleca urechea la pupincuristi.

  5. #5
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3827

    Sa-l demoleze?…

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  6. #6

    CUM SA FIE DEMOLAT ???? VA DATI SEAMA CE SPUNETI ????

  7. #7
  8. #8
  9. #9

    Pai sa faca domne biserici..ce mama dracu e aici..

  10. #10
  11. #11
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-01-2009
    Mesaje
    428

    Băi Marinică fără frică mai este pana pe 15 august; atunci poți să fi mangă, nu te mai droga.

  12. #12

    trebuie reabilitare totala a cladirii. zidurile sunt praf si podeaua de la etajul 2 flamba ca trambulina cand mergeam pe hol sau in clase… e o chestiune de timp pana o sa cada clasele in teatrul liric.

  13. #13
  14. #14

    Marinica , tu si cand taci spui prostii ! In locul tau ma lasam de politica , dar cand numai papagalul e de tine …. Cauta si tu un loc de munca onest si cinstit . Dar cine te angajeaza pe tine cu moaca pe care o ai ? Las-o pe olguta sa isi faca treaba si vorbim peste 4 ani ! Pana atunci : vise placute !

  15. #15

    Va veni și ziua când va plăti greu pentru distrugerile din Craiova.
    Ea și gașca ei. Nici acoliții nu vor scăpa.

  16. #16

    ba santeti nebuni?reabilitat da,dar demolat?!!!

  17. #17

    Asa e cand faci liceul la Caracal: nu ai respect fata de monumentele istorice asociate cu performanta diactica dintr-un oras mare. Marinica, nu te vota CARUL CU PROSTI si ai ajuns sa candidezi la Craiova cu sprijinul lui Berceanu, care sponsorizeaza numai prosti? Gaseste-ti un loc de munca, dar problema este ce stii sa faci?

  18. #18
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-11-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    14

    Se obosi cineva sa citeasca articolul ? Daca Olguta il reabiliteaza cum vrea ea ii face mai mult rau decat bine ; De aici si titlul de libertatea

  19. #19
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2234
    Citat Mesaj initiat de SoLiTuD3
    Se obosi cineva sa citeasca articolul ? Daca Olguta il reabiliteaza cum vrea ea ii face mai mult rau decat bine ; De aici si titlul de libertatea

    Te pui cu populimea?
    Dincă zice că Olga nu respectă expertiza tehnică, părerile experților, și că va distruge clădirea dacă se va face cum vrea ea, iar ăștia au înțeles că Dincă dărâmă liceul!
    Regiunea asta n-are nicio șansă de dezvoltare, de nimic. E plină ochi de populime.

  20. #20

    Uitati-va in oglinda 2 papagali,au mai fost ca voi si au luat leapsa .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.