Dolj, județul cu cei mai mulți asistați social

Dolj, județul cu cei mai mulți asistați social

8.366
16
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un sfert de million de români trăiesc cu ajutorul statului, cei mai mulți sunt înregistrați în Dolj, informează economica.ro. Potrivit ultimelor date statistice, 248.987 de cetăţeni români au primit ajutor social. Campion ca număr de beneficiari este Doljul cu un număr de 15.604, în timp ce la polul opus se află Bucureștiul cu doar 277.

 

Raportat la populație, Doljul se află pe locul 5 în topul județelor asistate social:

  1. Teleorman: 2,9% din toată populaţia primeşte acest ajutor. 11.175 de oameni, la o populaţie de circa 381.000 de locuitori.
  2. Buzău: 2,5% , adică 12.090 de persoane din circa 465.000 de locuitori, cât numără tot judeţul.
  3. Vaslui: 2,5%,adică 11.328 de persoane din circa 452.000 de locuitori
  4. Mehedinţi: 2,5%, adică 7.277 de oameni din cei 283.000, cât numără tot judeţul.
  5. Dolj: 2,2% din populaţie este beneficiară a venitului minim garantat: 15.604 de oameni din cei aproape 689.000, cât numără tot judeţul.

 

Ajutorul social se acordă în baza unui dosar depus la primăria de domiciliu, ce conține o serie de acte ce dovedesc componența familiei și veniturile realizate, precum și o cerere. Se acordă familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români sau străini, inclusiv persoanelor fără locuinţă, ale caror venituri lunare se situează sub pragul de 142 lei – pentru persoanele singure şi 527 lei pentru familia formată din cinci persoane.



16 COMENTARII

  1. #1

    Din cauza asta castiga Psd in aceste zone . Oltenia : Primii la Alcool,primii la somaj,primii la ajutoare. Multumim ,Olguta,Prioteasa,Ponta,Dragnea si mafiei politice a Psd pentru ca ne-ati nenorocit pe multi ani de acum inainte.

  2. #2

    Rosu: campionii la cersit
    Verde: campionii la muncit
    Harta politica arata unde castiga psd cu rosu.
    Harta economica arata judetele dezvoltate cu verde.

  3. #3

    cred că nu ar avea nimeni o problemă cu asistații sociali dacă AR VENI LA MUNCĂ… știm cu toții că 90% sunt țigani, 10% leneși. și cum țigan care să muncească nu a descoperit încă nici un cercetător… când e de luat bani sunt în stare să steie la coadă cu zilele, când e de muncă sunt care mai de care mai bolnavi și incompatibili…

  4. #4

    Pun pariu ca 10000 din cei 15000 sunt tigani cu palate si bmw-uri care au votat exact asa cum au primit ordin!!!

  5. #5

    Au schimbat cei enumerati populatia? Nu, ei doar au profitat de zonele unde se afla cei mai multi oameni ingusti la minte.

  6. #6
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5862

    Da, aveti dreptate cei mai multi asistati sociali din judetul Dolj sunt tigani, dar asta nu mai spun statisticile. Sunt si Romani asistati sociali dar 80% sunt tigani.
    Brestei este cartierul cu cel mai mare numar de tigani asistati social din ROMANIA si asta spune multe despre situatia de fapt si de drept din Craiova..
    Tiganii fac multi puradei.. stiu cazuri de 4, 5 la foc automat ca sa primeasca ajutoare iar romanii de cele mai multe ori maxim 1, 2 copii si aia la batranete ca sa fie siguri ca au cu ce sa ii creasca.. Ca mai sunt exceptii de la regula si ca mai sunt si romani care toarna copii pentru ajutoare sociale.. astea-s exceptii de la regula.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  7. #7

    In dolj nu vrea nimeni sa munceasca…e zona psd.ului…care arunca cu ajutoare sociale pentru voturi…

  8. #8
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2251

    Sunt mai mulți țigani în Ardeal, dar nu primesc ajutoare sociale. La fel și în București (numai 277 asistați), sunt mult mai mulți țigani, dar sunt la muncă, se descurcă singuri.
    În zonele PSD-PCR nu se fac locuri de muncă, nu sunt programe de integrare, nimic, pentru a menține populația în sărăcie, înapoiere și dependență de PSD și de diverși interlopi, pentru a vota PSD la infinit.
    Cred că Oltenia a fost depășită cu mult de Moldova.
    Există probleme peste tot în țară și nici Ardealul nu e chiar așa extraordinar, deoarece există și acolo zone ca Vaslui sau Teleorman, dar măcar au cîțiva poli economici mai puternici și lumea găsește de lucru.
    Craiova cu PSD? Promisiuni și minciuni de 20 de ani, nu se fac drumuri, locuri de muncă, cultură, nimic.

  9. #9

    În București sunt foarte mulți țigani, dar se mai duc și la muncă. La fel și în Ardeal.
    Deci cauza, la noi, e alta, nu țiganii. E vorba de cine conduce o zonă, iar la noi zona e condusă de PSD.
    La noi primesc bani ca să voteze cu PSD, chiar dacă mulți din cei care primesc ajutorul social au bani. Cine dă e de vină și nu face anchete sociale corecte.

  10. #10

    da, probabil nu vor sa-si supere votantii

  11. #11

    N-au cerșit ei. Oferta vine de la cei care dau ajutorul social, pe voturi.
    Există și în București sau în Ardeal țigani, ba chiar mai mulți, dar nu primesc ajutor social pentru a vota, cu numai cei care chiar au nevoie.
    Iar aici există asistați reali mai mulți, dar nici chiar așa! Nu sunt nici locuri de muncă, iar mulți țigani chiar nu știu să facă nimic, nu s-a ocupat statul de ei, să-i integreze, să-i ducă la școală.
    Mergi în Ardeal și în București și o să vezi că lucrurile stau puțin altfel.
    Aici numai se aruncă cu câteva sute de lei, după care vin voturile și adio. Și românii sunt tratați așa, nu numai țiganii, iar românii se descurcă mai bine doar pentru că au avut șansa unei educații din alte vremuri, transmisă prin părinți șamd.
    Pe de altă parte, ar fi și românii asistați în număr mai mare, dar nu au copii mulți.
    Deci..sunt multe de analizat aici. E o afacere murdară și pe voturi, întreținută de stat, de politicienii ”noștri” de aici și de la București.
    Ia mergeți în București să vedeți mii și mii de țigani cum lucrează, care nu zac pe ulițe , prin sate.

  12. #12

    Sunt din Dolj și muncesc în Anglia, acasă se cere experiență aici nici vorbă de așa ceva, și nu toți sunt leneși,bețivi, cerșetori ori cum spuneți voi pe aici… Dacă îmi arătați voi un loc in care se angajează fără experiență, pile,mită, eu ma angajez cu drag.

  13. #13
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4547

    Si cu cele mai multe BMW uri?

  14. #14

    O tara cu trecut,dar fara viitor.

  15. #15

    Problema este că în Dolj ca și în Teleorman , nemunca se răsplătește cu aj.sociale pe de o parte și cu vot masiv pt. cei ce le acordă pe de altă parte . Cine oare ? PSD !

  16. #16
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    343

    Au si copii de la 5 in sus stau in casa de carton dar sunt bucurosi cand vine ajutorul nu ii intereseaza de soarta puradeiilor multi facuti .. , ii fata ca purcelele nu sunt femei sunt purcele in famiillile astea asistate , pentru bani pentru alocatie ajutoare mai mari fac copii ar trebuii impuscati si gata multi pot munci dar prefera sa stea sa ia un ajutor si sa se futa sa faca 10 20 de copiii sa vina alocatia mare sa duca sa ii bea si fumeze .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.