Noul Spital Regional va fi pe centură. La anul ar putea începe...

Noul Spital Regional va fi pe centură. La anul ar putea începe contrucția

18.649
30
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

S-a găsit în sfârșit terenul pentru construcția Spitalului Regional. Anunțul a fost făcut de Ionuț Stroe, președinte PNL Craiova, în urma unei discuții avute cu ministrul Sănătății. Este vorba despre 10 ha de pământ aflat pe centură, la intersecția cu drumul ce duce la Ghercești, ce aparțin Ministerului Apărării și vor fi donate pentru construcția noului spital. „Vă pot spune că suntem la câteva săptămâni distanță  de aprobarea actului său de naștere, Hotarârea de Guvern de trecere a terenului necesar din proprietatea Ministerului Apărării în proprietatea Ministerului Sănătății. M-am asigurat luni, că documentul este gata redactat și urmează să fie pus pe circuitul de semnare/avizare, pentru ca în câteva săptămâni să intre în Ședința de Guvern spre aprobare. Acela va fi momentul de naștere, în termeni concreți, al Spitalului Regional Craiova. Ministrul Sănătății m-a asigurat că toate documentele subsidiare sunt în lucru pe masa unei echipe de specialiști și experți cooptați inclusiv din cadrul unor instituții financiare internaționale de prestigiu (BEI, BERD)“, a declarat Ionuț Stroe.

Craiova, Iași și Cluj sunt cele trei orașe care vor avea spitale regionale. Ionuț Stroe spune că la Craiova lucrurile sunt mult mai avansate față de celelalte orașe astfel că vrea să ceară ducuplarea proiectelor. Spitalul din Bănie, ar putea deveni proiect pilot. Mai mult, conform estimărilor și calculelor sale, deputatul craiovean este convins că la anul, la sfârșitul verii, începutul toamnei s-au putea începe lucrările. „Sunt în măsură să vă spun că situația spitalului regional din Craiova, care va deservi 3,5 milioane de locuitori ai regiunii,  este  una considerabil mai avansată decât a celorlalte două din Cluj și Iași. Programul ministerial presupune un plan care să le includă pe toate trei derulate în același timp, însă voi solicita decuplarea lor astfel încât Spitalul din Craiova să devină proiectul pilot. Din anii ’70  în România nu s-a mai derulat un proiect de o asemenea anvergură și dimensiune în sănătate, din vremea când s-au construit actualele dar totodată bătrânele spitale județene. Trebuie să profităm de acest moment favorabil mai ales că din punctul de vedere al finanțării, pe lângă banii europeni, mai sunt o serie de instituții financiare internaționale care pot să participe atât la faza de pregătire a documentațiilor cu expertiză dar și ulterior la construcția spitalului”, a adăugat Ionuț Stroe.

 



30 COMENTARII

  1. #21

    La anul ar putea incepe…….glumatata.

  2. #22
  3. #23

    Nu avem medici buni?cu care i- ați comparat?!

  4. #24

    Unde sunt cei buni?avem cei mai buni medici,prin comparație cu cine vreți!

  5. #25

    In orice an ar putea începe. Decât ca nu incepe niciodata. Cred ca vor sa ne surprinda.

  6. #26

    Proiectul e aprobat de mult pe fonduri europene de Ponta si dupa ce a cazut guvernul pe noul guvern tehnocrat ia durut undeva cu toate insistentele si demersurile consilului judetean si a primariei sa se faca ce trebuie pt a venii banii acum cineva din parlamentul european a atras atentia ca daca nu fac nimic pierd banii si s-a inceput miscarea celor de la guvern iar PNL acum ca tot vine campania profita de parca el a stabilit unde sa fie amplasat si a aprobat proiectul dar trebuia sa isi faca si el niste poze.Ce demers ai facut cand altii au lucrat la proiect ?

  7. #27

    Mergeți la Spitalul Nr1 să vedeți cum mișună șobolanii și medicii te trimit să cumperi medicamente de la farmaciile(„”COMBINATII””) de peste stradă…. Concluzia este ca Spitalul este un focar de infecție.. Vii cu o boală și pleci cu 3

  8. #28
    Junior
    Data de inscriere
     11-03-2012
    Mesaje
    69

    DA DA VIN VALURILE DE SANATATE

  9. #29
    Junior
    Data de inscriere
     11-03-2012
    Mesaje
    70

    DUPA ACET ZVON SE VOR CONSTRUI 100 DE FARMACII MAI INTAI …SI APOI ISI VA PUTEA FACE LOC SI SPITALUL PRINTRE ELE !!!!
    BISNITZARII ))

  10. #30

    La Bucuresti au facut un „Spital de Arsi”, renovat din pod pana-n pivnita pe bani grei, inaugurt de trei ori, care spital, stie o tara intreaga, e nefunctional pana-n ziua de azi….De ce e nefunctional? Nu are personal! De ce nu are personal? Fiindca nu e platit asa cum trebuie…Daca o sa facem un spital nou, dar n-o sa avem personal pt el, degeaba chetuiala..Un spital modern are si cheltuieli cu utilitatile, medicamentele, hrana, aparatura, nu doar cu personalul…daca nu se aloca bani si pt asta….degeaba…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.