Un polițist incoruptibil. A refuzat de două ori câte 2000 lei mită

Un polițist incoruptibil. A refuzat de două ori câte 2000 lei mită

119.221
43
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4,00)

Valentin Pîrvulețu este un exemplu pentru colegii săi din poliție. Agentul a refuzat de două ori câte 2000 de lei mită pentru a închide ochii în cazul unor șoferi prinși în neregulă.

 

Un bărbat din Calafat a ajuns în arest după ce a încercat de două ori să-l mituiască pe un polițist. Mai precis, marți seara, un echipaj de siguranță publică al Secției 3, a oprit, pe strada Caracal, o autoutiliară pentru un control. Polițiștii i-au cerut șoferului permisul, actele mașinii și cele de proveniență a mărfii, în schimb au primit de la pasagerul din dreapta, proprietarul mașinii, un plic în care erau hârtii și mai multe bancnote de 100 de lei. Polițiștii i-au dat înapoi plicul și i-au cerut din nou actele.

 

Cum nu avea actele la el, oamenii legii i-au dus la sediu pe cei doi, între timp și-au anunțat superiorii și ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj despre situație. „La sediul secţiei, agent principal de poliție Valentin Pîrvuleţu a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu amendă de 1000 lei pentru lipsă asigurare auto, totodată dispunând reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului“, a declarat Amelia Barbu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

 

În acel moment proprietarul i-a spus polițistului că ca face asigurarea și va aduce a doua zi toate documentele cerute și i-a cerut numărul de telefon polițistului. Miercuri, polițistul a fost sunat insistent de bărbat pentru a se întâlni în particular deși Pîrvulețu l-a chemat la secție. După ce a discutat cu ofițerii anticorupție, polițistul a acceptat întâlnirea și au organizat flagrantul. În momentul în care suspectul i-a dat polițistului 2000 de lei ofițerii anticorupție l-au reținut. „Bărbatul de 54 de ani a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, iar în baza probatoriului administrat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore și  urmează să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventive“, a precizat Amelia Barbu.

 

Valentin Pîrvuleţu are 34 de ani și își desfășoară activitatea la Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare din cadrul Secției 3 Poliției, acesta fiind recrutat din sursă externă în anul 2006. Până de curând a lucrat la Postul de Poliție Coțofenii din Dos unde s-a și confruntat cu prima încercare de mită. În anul 2011 doi conducători auto i-au oferit suma de 2000 lei  pentru a nu le întocmi dosar penal pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat.



43 COMENTARII

  1. #41
    Member
    Data de inscriere
     05-04-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    141

    Romania intra-n Europa doar cu numele.
    Promisiuni – minciuni
    Emisiuni – presiuni

    Televiziuni – sanctiuni:
    Showtime la romani!

  2. #42
  3. #43
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5914

    Toti cei care ati comentat pe aici ati uitat care este adevarata problema care are legatura si cu acest articol.
    Va reamintesc eu. PRETURILE LA RCA INCREDIBIL DE NESIMTITE. !! EU AM ASIGURAREA RCA 2400 LEI SI NU AM AVUT NICIUN ACCIDENT IN 10 ani.. Pai e corect asa ceva?? Eu ma gandesc serios sa nu mai platesc vreun RCA fiindca oricum in caz de accident imi da p*** banii pe reparatie.

    Oricum parerea mea este ca gaborii care fac doar PANDA si sunt pusi pe amenzi sunt cei mai inutili si jegosi gabori.
    Gaborii sa prinda infractorii nu sa stea la PANDA sa se uite la asigurari. In fond gaborii de genul asta fac jocul marilor corporatii financiare. Astia ne usuca de bani pe RCA fac miliarde de euro profit pe care il scot din tara si daca este Doamne Fere nevoie de ei la plata despagubirilor iti evalueaza masina la sfert de pret si se uita cum sa te jepcuiasca de bani ca sa iti dea cat mai putin posibil drept despagubire

    Nu-i uit aici nici pe martalogii de soferi reisari si inconstienti care fac accidente pe banda rulanta si din cauza carora a crescut daunalitatea in Romania.

    Pentru mine gaborii de genu’ sunt doar niste catei care executa ordine.. Adevarata fata a problemei este cea expusa mai sus.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.