Ambrozia, inamicul tuturor

Ambrozia, inamicul tuturor

34.699
44
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Efectele ambroziei le simt tot mai mulți oameni pe propria piele. Planta provocă astm, eczeme și dermatite, de la începutul lunii august și până la sfârșitul lunii septembrie. „Am început cu tuse foarte urâtă, cu o iritație foarte puternică a gâtului, iar în timpul nopții abia pot respira. Momentan sunt pe o medicamentație ușoară și am un început de astm”, a spus craioveancă ce se luptă cu efectele nocive ale ambroziei de trei ani.

 

Vremea din ultima perioadă, foarte cald, urmat de ploi a umplut terenurile lăsate în paragină. Practic la orice colț te lovești de ambrozie. Autoritățile locale au început încă din iunie luplta cu ambrozia, peste tot pe domeniul public planta a fost tăiată. Problema sunt terenurile private lăsate în paragină și câmpurile din zonele limitrofe Craiovei.

 

14164152_1142847552455240_1960376757_oPentru a rezolva problema , deputatul Ionuț Stroe a scris o lege privind obligativitatea distrugerii ambroziei. „Această buruiană este răspândită în întreaga țară pe zone din ce în ce mai mari. Dorința mea este de a diminua semnificativ numărul îmbolnăvirilor și de a determina autoritățile și populația să ia măsuri.

Art.1 alin (2) Deținătorii de terenuri, atât privați, cât și cei de stat, vor desfășura periodic, cel puțin o dată pe an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere și erbicidare a plantei Ambrosia Artemi Siifolia”, a precizat deputatul PNL, Ionuț Stroe.

 

Medicii susțin că planta produce dureri sau usturimi ale ochilor, astm bronșic, dermatite sau eczeme de aceea le recomadă oamenilor ca la primele simptome să meargă la un alergolog.

 



44 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    Sunt locuri prin oras unde sunt tufe gramada, mari si frumoase. Sa nu mai zic de locuri in afara orasului, cum ar fi marginea drumului catre Podari. Problema cu ambrozia oricum nu prea pare sa fie luata in serios. Nimeni nu prea te baga in seama decat atunci cand incep sa fie ei patiti. Am inceput sa ma gandesc unde anume sa fug 2-3 luni pe an.

  3. #3

    Nu am vazut inca pe nimeni care sa taie buruienile in Craiova! Planta este peste tot, mai ales la periferii. Nici proprietarii nu isi curata locurile. In toata zona de linie ferata, in fostul parc Cornitoiu, in orice loc revendicat de ,, proprietari” e regina planta asta! Nu va imaginati ce inseamna sa nu poti respira! Alergia nu e ceva banal! Probabil o sa dispara ambrozia la iarna!

  4. #4
  5. #5
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5911

    Unii oameni sunt alergici fiindca stramosii nostri nu au avut contact cu aceasta planta originara din America. Oricum ce aveti cu buruiana? Pe langa polen mai da si oxigen. Fiti fericiti ca traim intr-o tara unde cresc buruieni, plante si copaci peste tot.
    Daca traiam prin desert si eram inconjurati doar de nisip si praf cum mai era atunci?

    Secolul asta este secolul alergiilor. Nu va intrebati oare de ce marea majoritate a oamenilor sunt alergici la fel si fel de plante?? Asta nu va puneti intrebarea?
    Orice planta/animal are un scop pe pamantul asta..

    Daca copiii mici sunt crescuti in puf si tinuti departe de toti si toate o sa dezvolte cand vor fi mari .. ALERGII, La polen, la praf, la fan etc..

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  6. #6
    Senior Member
    Data de inscriere
     30-10-2008
    Mesaje
    603

    @koss sa fii tu fericit ca nu ai alergie si sa ne lasi si pe noi, ăștia mai puțin norocoși, sa trăim. In țările mai dezvoltate se lupta de mai mult timp împotriva acestei buruieni.
    Dacă nu se iau măsuri toată lumea va dezvolta sensibilitate la ambrozie.

  7. #7

    pai deh, daca nu sunteti zei, tusiti

  8. #8

    Din cate stiu , zeii beau ambrozia, nu o trageau pe nas in ciuda propriei vointe! Nu e de glumit!

  9. #9

    eu nu stiu decat ca o consumau, cum? Ei stiu, n-am intalnit vreo unul sa-l intreb

  10. #10

    ei, mai o gluma, mai una alta, pana cand…hop criza de astm la 3 noaptea.

  11. #11

    Si eu am alergie la Ambrozie. O țin sub control cu ceai de trei frați pătați, oua de prepeliță crude si picături de nas Nassonex. Dacă se agravează consult mereu medicul. E destul de greu de stârpit această plantă…

  12. #12

    Plecati din tara.la mine asta e solutia!

  13. #13

    La ce cacaturi mancam, nu-i de mirare ca avem alergii la natura. Tre sa starpim natura, sa suportam consecintele, apoi sa intelegem cat santem de ignoranti si aroganti. Cu parere de rau pt cei afectati, nu asta e solutia.

  14. #14

    Ambrozia asta ar trebuii inchisa in celula cu ,canicula !!!!

  15. #15

    ADICA STIRITA ASA SE ZICE LA TARA ACEA BURUIANA CARE O MANANCA PORCII?

  16. #16

    Eu nu mai știu ce pastile sa mai iau

  17. #17

    mizeria din orice boschet din orasul asta nu o semnaleaza nimeni. sa faca badea un filmulet cu starpirea ambroziei ))

  18. #18
  19. #19

    Vazui .. ii arati lui tati tau

  20. #20

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.