Ambrozia, inamicul tuturor

Ambrozia, inamicul tuturor

34.666
44
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Efectele ambroziei le simt tot mai mulți oameni pe propria piele. Planta provocă astm, eczeme și dermatite, de la începutul lunii august și până la sfârșitul lunii septembrie. „Am început cu tuse foarte urâtă, cu o iritație foarte puternică a gâtului, iar în timpul nopții abia pot respira. Momentan sunt pe o medicamentație ușoară și am un început de astm”, a spus craioveancă ce se luptă cu efectele nocive ale ambroziei de trei ani.

 

Vremea din ultima perioadă, foarte cald, urmat de ploi a umplut terenurile lăsate în paragină. Practic la orice colț te lovești de ambrozie. Autoritățile locale au început încă din iunie luplta cu ambrozia, peste tot pe domeniul public planta a fost tăiată. Problema sunt terenurile private lăsate în paragină și câmpurile din zonele limitrofe Craiovei.

 

14164152_1142847552455240_1960376757_oPentru a rezolva problema , deputatul Ionuț Stroe a scris o lege privind obligativitatea distrugerii ambroziei. „Această buruiană este răspândită în întreaga țară pe zone din ce în ce mai mari. Dorința mea este de a diminua semnificativ numărul îmbolnăvirilor și de a determina autoritățile și populația să ia măsuri.

Art.1 alin (2) Deținătorii de terenuri, atât privați, cât și cei de stat, vor desfășura periodic, cel puțin o dată pe an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere și erbicidare a plantei Ambrosia Artemi Siifolia”, a precizat deputatul PNL, Ionuț Stroe.

 

Medicii susțin că planta produce dureri sau usturimi ale ochilor, astm bronșic, dermatite sau eczeme de aceea le recomadă oamenilor ca la primele simptome să meargă la un alergolog.

 



44 COMENTARII

  1. #41
    Senior Member
    Data de inscriere
     30-10-2008
    Mesaje
    605
    Citat Mesaj initiat de aeka
    Am si eu si sotia din pacate aceasta problema si vreau sa va spun ca lunile august si septembrie sunt un calvar, ne luam concediu in speranta de a ameliora prin orice metoda fiindca nu putem sa dormim si sa ne odihnim noaptea din cauza simptomelor…vreau sa va spun ca este groaznic numai gandul ca o sa trebuiasca sa astept pana la anul pt a avea parte de acelasi lucru si la fel in fiecare an de acum inainte… Nu va doresc si sper sa reusim eradicarea acestei plante si in tara noastra asa cum este deja in occident

    Mergeți la alergolog sau la ORL. Eu folosesc Nasonex seara si dimineața pt decongestia nazala si câte o pastila de Xyzal si Aerius pt mâncărimi. Reduc foarte mult disconfortul.

  2. #42
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5915

    Nu mai faceti abuz de medicamente pentru alergii ca astea mai rau fac pe termen lung.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  3. #43
    Newcomer
    Data de inscriere
     01-02-2016
    Mesaje
    12
    Citat Mesaj initiat de Invictus
    Mergeți la alergolog sau la ORL. Eu folosesc Nasonex seara si dimineața pt decongestia nazala si câte o pastila de Xyzal si Aerius pt mâncărimi. Reduc foarte mult disconfortul.

    Sotia este medic,crede- ma ca am incercat toate variantele si nu merge absolut nimic. Existe medicamente ce amelioreaza simptomele ,dar nu care le combat … Tot ce sper este sa fie eliminata complet din tara aceasta planta prin lege, adica ramanem cu speranta

  4. #44

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.