De 21 de ani inima Radio Horion bate alaturi de tine pe...

De 21 de ani inima Radio Horion bate alaturi de tine pe unde (103,6 FM) si pe oriunde!

4.702
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

Radio Horion este primul post particular de radio aparut în Craiova in baza Legii Audiovizualului si a licentei de emisie cu numarul R 111 din 01 martie 1995.

Vocile redactorilor postului de radio Horion s-au facut auzite pentru prima data in eterul craiovean pe 5 septembrie 1995 pe frecventa 103,6 MHz. De atunci radio Horion emite non stop. Radio Horion a fost conceput ca un post axat pe informatii, muzica, animatie si emisiuni tematice care sa fie accesibile si pe gustul unui numar cât mai mare de ascultatori de toate vârstele si profesiile.

Inca de la debut radio Horion a colaborat cu prestigiosul post de radio BBC sectia româna, colaborare care s-a materializat în pregatirea unor redactori la Scoala de Jurnalistica BBC si retransmiterea programelor.

Printre reusitele postului amintim:

Organizarea Galelor Horion integrate ciclului de manifestari cultural-artistice „Zilele Craiovei” în anii: 1997 – 2001;

Asigurarea unor transmisii directe de la cele mai importante evenimente politice, sociale si culturale ce au loc in tara sau in strainatate. Radio HORION a avut in 1997 un corespondent ce a asigurat relatarea evenimentelor din spatiul Schengen, un corespondent special la summit-ul NATO din iulie 1997 de la Madrid precum si un alt corespondent pentru aceeasi perioada la Washington.

Transmisii live – via satelit – a celor mai importante concerte din Europa, organizarea periodica de spectacole si discoteci, implicarea în calitate de partener media în actiuni cu scop caritabil (campanii antidrog, antispaga si antisida), organizarea de concerte live cu cele mai bune formatii românesti.

Postul de radio Horion este singurul post privat de radio din Oltenia care are în programul sau mai multe zile dedicate culturii, pline de folclor si zile în care sunt mediatizate evenimentele culturale locale si nationale. Aceasta initiativa a adus postului nostru de radio aprecieri din partea ascultatorilor si distinctii oferite de institutiile de cultura din. De asemenea, postul de radio Horion s-a implicat în calitate de partener media si organizator în realizarea festivalurilor „Maria Tanase” si „IoanaRadu”.

Pentru merite deosebite radio Horion a primit în 1997 o nominalizare pentru un premiu PRODFEST. În anul 2000 radio Horion a obtinut la Paris premiul „Arch of Europe” pentru calitatea programelor difuzate.

In 2015 Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania a premiat postul de radio Horion, managerul si realizatorii de emisiuni pentru eforurile neincetate de a pastra obiectivismul, echidistanta si calitatea productiilor difuzate.

Conform sondajelor de opinie realizate de-a lungul timpului de către institutii specializate, radio Horion s-a aflat mereu în topul preferintelor ascultatorilor craioveni.

In efortul de a fi cat mai aproape de voi pentru o perioada cat mai indelungata anul acesta postul nostru de radio a investit sume de bani importante in dotarile tehnice necesare realizarii emisiunilor indragite cat si transmiterii acestora in eter, la un nivel calitativ din ce in ce mai inalt. Avem vesti bune, nu ne vom opri nici in anul ce urmeaza!

Luni, 5 septembrie 2016 Radio Horion implineste 21 ani de existenta. Cu aceasta ocazie, va multumim ca ati ramas aproape si va uram “La Multi Ani” alaturi de noi!



7 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    Postul ce nea deschis ochi atunci cand Olteni Craioveni plangeau comunizmul La multi ani Radio HorionAi fost cel mai bun cand eram Craiovean acum nici radio Actualitati nu pot asculta fara manevre murdare facute de Meseriasi de la control frecvente DE 3 zile SUNTEM bruiati mai ceva ca o tara in Razboi Antena Satelor sistematic este bruiata de meseriasi numiti si tehnicieni radio oltenia se joaca cu nervi ascultatorilor ,Rusine lor Apropo cand primesc salariu din taxa radio si is indestuleaya casa cu bunatati din bani prostilor manipulati politic NU se gandeste ca noimuncim pentru fiecare banut.

  3. #3
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5917

    La multi ani !!!

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3960

    La Multi Ani!

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  5. #5
  6. #6

    Ce amintiri frumoase. Radioul copilăriei mele. Radio Horion

  7. #7
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1698

    Peștișorul Horion care imita delfinul Contact a rămas un radio simpatic care acordă un spațiu generos muzicii populare.

    Chiar dacă și în a doua parte a anilor ’90 și încoace Horion a fost o frecvență secundară pentru mine, eu preferând Radio Oltenia și Radio Sud, îmi pare bine că în Craiova există și Horion și reușește să supraviețuiască în ciuda mediului economic dificil, în ciuda scăderii audiențelor posturilor de radio, îndeosebi a celor locale.

    Să ne bucurăm că există în continuare conceptul de Radio și că radiourile au reușit să se reinventeze odată cu creșterea în popularitate a Internetului, în special a internetului mobil.

    --Optim

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.